Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Wereldwijd beleggen met Robeco-aandelenfondsen

Wereldwijd beleggen met Robeco-aandelenfondsen

11 apr 2014 | Beleggen396 views

Er zijn beleggers die het moeilijk vinden steeds de juiste route te vinden naar het land of de regio waar beleggen het meest interessant is. Tot vorig jaar was het aangenaam vertoeven in de opkomende markten. Azië en Zuid-Amerika waren voor beleggers de ‘places to be’. Maar als je er te lang was blijven rondhangen, dan had je toch een flinke teleurstelling moeten incasseren.

Moeten we dan nu dichter bij huis blijven of trekken we verder Europa in met eventueel een uitstapje naar de VS? En is dat rondreizen niet verschrikkelijk duur geworden? Met een wereldwijd gespreid fonds maakt u gebruik van de kennis van de fondsmanagers die de verdeling over de regio’s aanbrengen. Wereldwijd beleggen verandert continu. Beleggen in opkomende markten en thematisch beleggen zijn erbij gekomen. Globalisering is gaan versnellen door de fenomenale ontwikkelingen in de informatie- en communicatietechnologie.

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat

Kleiner

De wereld is ‘kleiner’ geworden. Wereldwijd in aandelen beleggen is een voorwaarde om de risico’s goed te spreiden en kansen te benutten. Binnen het aanbod van wereldwijd gespreide fondsen is een ruime keuze. We maken de verschillen tussen deze fondsen duidelijk, zodat u zelf kunt bepalen welke aanpak u het meeste aanspreekt. We zetten hier vijf interessante fondsen voor u op een rij.

Robeco  

met gemak betrouwbaar beleggen in grote bedrijven
Robeco BP Global Premium Equities

zorgvuldige selectie van ondergewaardeerde aandelen
Robeco Global Consumer Trends Equities

beleggen in sterke en luxe consumentenmerken
Robeco SAM Sustainable Water Fund


beleggen in duurzame oplossingen op het gebied van water
Rolinco

beleggen in groeithema’sRobeco, het vlaggenschip van de groep, heeft een reputatie van 85 jaar internationaal beleggen. Meer en minder succesvolle periodes hebben elkaar afgewisseld. Door consistent te kiezen voor grote ondernemingen met een sterke reputatie hebben de opeenvolgende fondsmanagers gemiddeld sinds de start 8%* per jaar weten te realiseren. Wij noemen dat ‘met gemak betrouwbaar beleggen’. Robeco belegt in waarde- en groeiaandelen, waardoor het een ‘gemengd’ fonds genoemd kan worden, strevend naar een rendement dat enkele procenten hoger is dan zijn ijkpunt (= index). Met Robeco reist u als het ware in een diesellocomotief: solide en met een groot uithoudingsvermogen.

Robeco BP Global Premium Equities belegt in waardeaandelen. Aandelen van bedrijven die tijdelijk uit de gunst zijn geraakt. Ze zijn daardoor ondergewaardeerd. De fondsmanager streeft ernaar deze onderwaardering zo snel mogelijk te herkennen. Dat lukt al een aantal jaren op rij zeer succesvol.

Robeco Global Consumer Trends Equities richt zich op sterke groei trends bij consument- gerelateerde bedrijven. Zo wordt ingespeeld op de voortgaande digitalisering bij consumenten, de opkomst van consumenten in opkomende landen en het belang van sterke ( o.m. luxe-) merken. Bedrijven als Google, Mastercard, Richemont, Walt Disney en Nike maken deel uit van deze portefeuille.

RobecoSAM Sustainable Water Fund belegt in bedrijven die met oplossingen komen voor superieur waterbeheer. Uitdagend, want de watervraag blijft wereldwijd toenemen. De watervoorraad wordt beperkt door o.m. bevolkingsgroei en klimaatverandering. Bedrijven die inspelen op schaarste, kwaliteit en allocatie van water zijn goed gepositioneerd om op lange termijn te kunnen profiteren.

Rolinco, dat nu bijna 50 jaar bestaat, heeft de focus op thematisch beleggen waarbij vier langjarige trends leidend zijn: de Digitale Wereld, de Opkomende Middenklasse, de Industriële Renaissance en Gezond Ouder Worden.

Samengevat: vijf verschillende strategieën om accenten aan te brengen in een wereldwijd gespreide aandelenportefeuille. Gebruik de fondsselector om de fondsen te vergelijken op meerdere ‘filters’ zoals rendementshistorie en risico.

5 populaire smaken van wereldwijd beleggen
1 jaars rendement*
3 jaars
rendement*(geannualiseerd)
Morningstar
ranking (sterren)
Risico-indicator
Robeco Global Consumer Trends Equities F EUR
16,90%
15,52%
4
6 van 7
Robeco BP Global Premium Equities C EUR
16,65%
14,38%
5
6 van 7
Robeco EUR G
8,77%
9,03%
3
6 van 7
Rolinco EUR G
13,61%
7,10%
3
6 van 7
RobecoSAM Sustainable Water Fund N EUR
20,04%
9,91%
2
6 van 7

* per 31 maart 2014. De waarde van uw belegging kan fluctueren, in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.
Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel