Steeds meer mensen willen hun geld laten beleggen door een professionele fondsmanager die zorgt voor optimale keuzes tussen aandelen, obligaties en tussen regio’s. Dat blijkt uit de groei van Robeco One. Het fonds is inmiddels de grens van EUR 600 miljoen gepasseerd. 

De fondsmanagers Ruud van Suijdam en Jeroen Blokland noemen twee redenen voor de groei van Robeco ONE: het aantal klanten neemt toe, en het vermogen stijgt. Sinds begin van het jaar zien zij een uitbreiding van het aantal klanten van 20% ten opzichte van 2013. Blokland: ‘Klanten vinden het prettig dat wij hen het beleggen uit handen nemen en dat we alles goed uitleggen.’ We lijken een goede snaar te raken bij hen die op zoek zijn naar meer rendement en een gespreid risico. Robeco ONE is in het najaar van 2012 van start gegaan.

De tweede reden voor de groei van de Robeco ONE fondsen heeft te maken met de goede beleggingsresultaten. Alle drie varianten van het fonds (defensief, neutraal en offensief) hebben sinds de start in 2012 mooie rendementen laten zien. Zo behaalde Robeco ONE Defensief per 31 mei 10,8%, Neutraal 13,7% en Offensief 17,7%*.

De meest gekozen oplossing is ‘neutraal’, maar de fondsmanagers zien dat de populariteit van Robeco One ‘offensief’ groeit.


* De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.