Robeco kondigt vandaag de benoeming van de heer David Steyn (1959) tot Chief Executive Officer en voorzitter van de Management Board van Robeco Groep N.V. (‘Robeco’) per 1 november 2015 aan.

David Steyn heeft meer dan 35 jaar internationale ervaring in Asset Management. Hij heeft verschillende functies vervuld in management, distributie en beleggen. David Steyn was eerder verantwoordelijk voor strategie bij Aberdeen Asset Management plc. Daarvoor was hij Chief Operating Officer en hoofd distributie bij AllianceBernstein LP, in Londen en New York. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Aberdeen.

David Steyn: “Ik ben er trots op deel uit te gaan maken van een Asset Manager met een mooie geschiedenis en goede reputatie. Ik kijk ernaar uit om het succes van Robeco verder uit te bouwen en aan de veranderende vraag van klanten wereldwijd te blijven voldoen.” 

Dick Verbeek, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Robeco: “De Raad van Commissarissen heeft een positief advies gegeven aan de aandeelhouders van Robeco over deze benoeming. Wij zijn van mening dat David een uitstekende kandidaat is om de groei van Robeco voort te zetten. Namens de gehele organisatie heet ik hem van harte welkom.”

Makoto Inoue, president en Chief Executive Officer van ORIX Corporation en lid van de Raad van Commissarissen van Robeco: “Ik ben ervan overtuigd dat hij samen met de leden van de Management Board en alle medewerkers van Robeco uitstekende resultaten voor klanten blijft behalen.” 

De benoeming van David Steyn is onder voorbehoud van formele goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten. Zodra deze goedkeuring er is, zal David Steyn samen met Roderick Munsters, van wie het vertrek bij Robeco eerder deze maand werd aangekondigd, werken aan een soepele overgang.