“Zelf je strategie bepalen en tegelijkertijd optimaal profiteren van de beleggingskansen die onze experts zien. Dat is beleggen met Robeco PLUS,” aldus Rénard van Vliet, manager beleggingsservice.

“Je bepaalt zelf hoe je je inleg verdeelt en krijgt hulp van onze experts bij het zelf kiezen van de fondsen die het best aansluiten bij je wensen. Jouw kijk PLUS onze kennis!”

Duidelijke links

“We hadden tot nu toe de nodige tools op onze website, maar die waren niet voldoende onderling verbonden. Nu hebben we duidelijke links gelegd, zodat de tools beter op elkaar aansluiten en dus ook sneller tot oplossingen leiden. Ook hebben we bepaalde fondsen geclusterd: duurzame fondsen, de top 5, trends en voorbeeldportefeuilles”, aldus Van Vliet.

Verschil tussen ONE en PLUS

En wat is het verschil tussen Robeco ONE en Robeco PLUS? “Robeco ONE, dat we sinds 2013 met succes aanbieden in drie varianten, is wat we ‘gemaksbeleggen’ noemen. Wie daarin belegt, laat bewust de beleggingsbeslissingen aan ons over. Robeco PLUS is de nieuwe naam van de vertrouwde Robeco-fondsenrekening, waarbij de klant zelf kiest en zelf spreiding aanbrengt. Twee verschillende concepten, met twee verschillende soorten dienstverlening.”

Spreiding: leg niet al je eieren in één mandje

“In de praktijk blijkt dat fondsbeleggers vaak maar in één fonds beleggen. Uit gewoonte, omdat ze weinig tijd in beleggen willen of kunnen steken, of omdat dat fonds het al een hele tijd goed doet. Maar al je eieren in één mandje leggen, is riskant en daarom promoten wij spreiding”, aldus Van Vliet. “Maar in welke fondsen kun je dan nog meer beleggen en waar moet je op letten? Je moet uiteindelijk een goed gespreide portefeuille kiezen die bij je past. Daar willen we je bij helpen.”

Duurder? Nee!

Wat uiteraard ook meetelt bij beleggen, zijn de kosten. Rendement is leuk, maar je moet de kosten ook in de gaten houden. Is Robeco PLUS duurder? Het antwoord is een kort, maar krachtig ‘Nee!’. “We hebben nieuwe zaken toegevoegd, naast de onderdelen die er al waren, maar de kosten die we in rekening brengen, zijn niet hoger.”

Klant centraal bij Beleggingsserviceteam

“En last but not least: dat de klant centraal staat, blijkt natuurlijk ook uit ons Beleggingsserviceteam, dat iedere dag tot 23 uur beschikbaar is om vragen aan te stellen en problemen voor te leggen. Ook op zaterdag en zondag, wanneer veel mensen met geldkwesties bezig zijn, kunt u daar terecht. En u wordt dan geholpen door enthousiaste, deskundige medewerkers, die meeleven met het wel en wee van beurs en klant.”

Kant-en-klare fondsselecties

Vanaf nu kies je nog gemakkelijker de fondsen die bij jou passen, met de kant-en-klare fondsselecties van onze experts. Maak kennis met de nieuwe fondsselecties en probeer ze uit met 25 euro beleggingstegoed.