Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Jan Keuppens volgt Mark Glazener op

Jan Keuppens volgt Mark Glazener op

20 apr 2017 | Beleggen470 views

Mark Glazener stopt na bijna 14 jaar als fondsmanager. Hij draagt op 1 mei zijn taken en verantwoordelijkheden over aan Jan Keuppens. Die is nu samen met het Global Equity-team verantwoordelijk voor het beheer van Robeco Global Stars Equities Fund (voormalig Robeco NV) en Robeco Global Stars Equities, de Luxemburgse variant.

Jan  Keuppens
Jan
Keuppens
Fondsmanager Robeco Global Stars Equities Fund

Het Robeco Global Stars Equities Fund, dat circa 2,8 miljard euro in beheer heeft per eind maart, kondigde vorig jaar aan, dat het een aangescherpt beleggingsbeleid gaat voeren met een verkleining van het aantal posities richting 30-40 namen. Ook is de fondsnaam na goedkeuring van de aandeelhouders aangepast van Robeco NV naar Robeco Global Stars Equities Fund NV om zo meer recht te doen aan de wereldwijde, geconcentreerde aanpak van het aandelenfonds. Na intensief betrokken te zijn geweest bij dit proces acht Mark Glazener de tijd rijp om een nieuwe uitdaging binnen Robeco aan te gaan. Hij zal, onder voorbehoud van goedkeuring van de relevante toezichthouder, toetreden tot de board of directors van Robeco Luxemburg.

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat

Track record

Jan Keuppens begon zijn carrière in de beleggingsindustrie in 1997. Hij is sinds 2008 eindverantwoordelijk voor Robeco Global Stars Equities en heeft een bewezen track record op het gebied van een geconcentreerde beleggingsaanpak. Dit heeft geresulteerd in een mooie performance van dit fonds over de afgelopen vijf jaar*, al bieden rendementen uit het verleden uiteraard geen garantie voor de toekomst. Ook kreeg de Luxemburgse versie van het fonds vijf sterren toegekend door Morningstar.

Beleggingsfilosofie onaangepast

De beleggingsfilosofie van het Robeco Global Stars Equities Fund blijft onaangepast met een focus op aandelen met gunstige vrijekasstromen en een goed rendement op het geïnvesteerd vermogen. Daarnaast zullen duurzaamheidscriteria een belangrijke rol blijven spelen in de selectie van aandelen.

Bedanken

Mark Glazener: “Vanaf 2003 heb ik met veel plezier gewerkt om zo goed mogelijke resultaten te behalen voor de aandeelhouders van het fonds. Het fonds heeft vier sterren bij Morningstar en scoort daarmee bovengemiddeld in zijn categorie. Ik wil de aandeelhouders bedanken voor het jarenlange vertrouwen dat ze mij en het team hebben gegeven. Na intensief bezig te zijn geweest met de transitie naar minder posities vind ik het tijd om het stokje over te dragen aan Jan Keuppens en zijn team. Het Global Equity-team bedank ik voor hun inzet en scherpe analyses. Ik wens Jan en het team veel succes met het voortzetten van de goede resultaten.”

* Robeco Global Stars Equities F EUR, per eind maart 2017.

Risicometer 5
Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel