Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Populariteit Robeco ONE-fondsen groeit nog steeds

Populariteit Robeco ONE-fondsen groeit nog steeds

04 aug 2017 | Beleggen838 views

Steeds meer mensen laten hun geld beleggen door professionele fondsmanagers die de verhouding tussen aandelen en obligaties en tussen de diverse regio’s bepalen. De populariteit van ‘gemaksbeleggen’ blijkt o.a. uit de groei van Robeco ONE. De drie ONE-fondsen hebben inmiddels samen de grens van EUR 900 miljoen bijna gepasseerd.

De fondsmanagers Ruud van Suijdam en Jeroen Blokland noemen twee redenen voor de voortgaande groei van Robeco ONE. “Klanten vinden het prettig dat wij hen het beleggen uit handen nemen en dat we alles goed uitleggen. We lijken een goede snaar te raken bij hen die op zoek zijn naar een mooi rendement en een gespreid risico.”

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat

Rendement

De tweede reden voor de groei van de Robeco ONE-fondsen heeft te maken met de goede beleggingsresultaten. Alle drie fondsen (defensief, neutraal en offensief) hebben sinds de start in 2012 mooie rendementen laten zien, al zeggen rendementen uit het verleden niets over de toekomst. Sinds 2012 heeft ‘defensief’ een gemiddeld rendement van 4,6% per jaar gehaald, ‘neutraal’ 5,9% en ‘offensief’ kwam het hoogste uit: 7,4% gemiddeld per jaar (per eind juli). Die laatste is uiteraard ook de meest risicovolle van de drie. De meest gekozen oplossing is ‘neutraal’.

Welk Robeco ONE-fonds het best aansluit bij welke belegger, hangt af van zijn doel, risicobereidheid en beleggingshorizon. Vergeet daarnaast niet dat beleggen meer kosten en risico’s met zich meebrengt dan sparen. Daar staat tegenover dat je met beleggen kans maakt op een hoger rendement dan met sparen.

Spreiding

Van Suijdam: "De spreiding over verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties werpt zijn vruchten af. De Robeco ONE-portefeuilles hebben in 2016 bijvoorbeeld een hoger rendement behaald dan een portefeuille van alleen aandelen zoals de MSCI World Index en dat met een lager risico."

Juiste keuzes

Blokland: “Dat komt ook omdat we een aantal juiste keuzes hebben gemaakt. Als voorbeeld noem ik  het Brexit-referendum. Hier hebben we de kans dat er daadwerkelijk een Brexit zou komen vrij hoog ingeschat en hierop ingespeeld door een positie in te nemen in het Britse pond zodat we winst zouden maken bij een Brexit, wat goed uitpakte."

Kijken naar de AEX?

Menig Nederlandse belegger kijkt ter vergelijking vaak naar de AEX-index. Hoe pakte dat uit? Van Suijdam: "In tijden van onrust op de aandelenbeurs dalen de Robeco ONE-portefeuilles in de regel vanwege de goede spreiding minder hard. Daar staat inderdaad wel tegenover dat als de aandelenbeurs het langere tijd goed doet, de Robeco ONE-portefeuilles vanwege de bredere spreiding een minder hoog rendement behalen dan een 100% aandelenindex zoals de AEX. Op langere termijn is het echter beter om verliezen te beperken dan steeds te jagen op het allerhoogste rendement.”

koersen-robeco-one.jpg

Ook kennismaken met Robeco ONE? Kies één van de drie fondsen en open een rekening. Tijdelijk ontvang je € 25,- startgeld bij het openen van een nieuwe rekening.

Risicometer 6
Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel