Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Slim met vermogen omgaan

Slim met vermogen omgaan

31 aug 2017 | Beleggen1362 views

Na een leven lang hard werken is de babyboomgeneratie - mensen geboren tussen 1945 en 1960 - vitaler en vermogender dan ooit. Museumbezoek, vakanties, uitstapjes, golf, fietsen en wandelen zijn favoriet. Genieten van het leven dus, maar ook het bijstaan van de kinderen en kleinkinderen is belangrijk voor hen.

Maandelijks geld over

Van alle Nederlanders zijn de zestigplussers het meest vermogend. Niet alleen hebben ze hard gewerkt - in loondienst of als ondernemer - ook kunnen ze gebruikmaken van doorgaans royale pensioenvoorzieningen. Met de financiële moraal van deze generatie is het over het algemeen goed gesteld. Er wordt bedachtzaam omgesprongen met vermogens en de kinderen en kleinkinderen mogen ervan meeprofiteren. Graag zelfs. Volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) houdt de helft ook nog eens maandelijks geld over.

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat

Vermogen beschermen

Als gepensioneerde zestigplusser zijn er niet al te veel financiële uitdagingen meer te verwachten. Tenminste, aan de uitgavenkant. Echter, aan de inkomstenkant kan het een hele toer zijn om ervoor te zorgen dat uw vermogen op peil blijft en u niet te veel inteert. Zeker met de huidige rentestand is het ondoenlijk om de inflatie voor te blijven. Onder deze uitdagende omstandigheden kan beleggen in dividenduitkerende fondsen uitkomst bieden. Het dividend kunt u laten herbeleggen om zo meer stukken te krijgen in het beleggingsfonds. Het dividend laten uitkeren als aanvulling op uw pensioen kan natuurlijk ook.

Potje voor de (klein)kinderen

Beleggen is niet perse iets om alleen voor jezelf te doen. Ook als u een potje voor later wilt opbouwen voor uw (klein)kinderen, is het goed om te weten dat beleggen op de lange termijn veel meer kan opleveren dan sparen. Besef wel dat je met beleggen ook (een deel van) je inleg kunt verliezen en dus een negatief rendement kunt behalen. Bovendien zijn aan beleggen kosten verbonden die je bij sparen niet hebt. Met een rekening bij Robeco kan vermogensoverdracht of schenken aan de (klein)kinderen geleidelijk gebeuren met kans op een aantrekkelijk rendement.

Beleggen bij Robeco

Bij Robeco staan de meeste beleggers van zestig jaar en ouder graag zelf aan het roer. Op Mijn Robeco en op de Robeco-app is dan ook alles te vinden wat u nodig hebt om de juiste keuzes te kunnen maken. Ook de actuele koersen van de beleggingsfondsen zijn hier eenvoudig te volgen. Via e-mailnieuwsbrieven informeren we u doorlopend over ontwikkelingen, trends en beleggingskansen. Als u nu elders belegt en uw vermogen wilt samenvoegen bij Robeco, kunt u gebruik maken van onze handige Overstapservice. We helpen u graag en vergoeden de eventuele kosten tot EUR 500.

Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel