Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Beleggingsmisvatting: beleggen is het ontdekken van de volgende Apple of Google

Beleggingsmisvatting: beleggen is het ontdekken van de volgende Apple of Google

01 aug 2017 | Beleggen357 views

Wie als een van de eersten in Apple of Google belegde, had heel veel winst kunnen maken. Het is echter onmogelijk om van te voren te voorspellen welk aandeel gaat uitgroeien tot een beurslieveling.

Het lijkt zo simpel: je zoekt naar een bedrijf met een ijzersterke marktpositie en een goede strategie. Dan koop je het aandeel en wacht je totdat je optimistische verwachtingen uitkomen en de beurskoers omhoog vliegt. In werkelijkheid lopen de zaken bijna altijd anders dan verwacht. Soms gooit een onverwachte gebeurtenis roet in het eten, zoals het dieselschandaal bij Volkswagen. Per saldo is de kans dat het je lukt om juist het ene aandeel te selecteren dat wel snel stijgt heel erg klein is.

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat

Het geheim van goed beleggen: spreiden

De belangrijkste reden van het succes van goede beleggers ligt vooral in de wijze waarop ze zich beschermen tegen onnodige verliezen, in plaats van dat ze erin slagen om steeds het beste aandeel te selecteren. Ze beleggen in bedrijven uit verschillende sectoren en landen, waarmee ze voorkomen dat een onverwachte tegenvaller binnen één marktsegment leidt tot een groot verlies dat heel lastig of zelfs niet goedgemaakt kan worden. Dat is de reden waarom fondsbeheerders van Robeco in tientallen verschillende aandelen of obligaties beleggen. Ontdek waarom een brede spreiding niet ten koste hoeft te gaan van je rendement.

Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel