Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Beleggingsmisvatting: timing is heel belangrijk bij beleggen

Beleggingsmisvatting: timing is heel belangrijk bij beleggen

01 aug 2017 | Beleggen300 views

Er is geen enkele belegger die aandelen na een flinke daling precies op de bodem koopt en ze precies op de top weer verkoopt. Het is namelijk onmogelijk om de markt te timen. Met periodiek beleggen weet je zeker dat je niet met je hele vermogen op het verkeerde moment instapt.

Beleggen vanuit de achteruitkijkspiegel is heel makkelijk. Je had in 2008 vlak voor het uitbreken van de financiële crisis alle aandelen moeten verkopen en een jaar later op de bodem van de markt weer moeten instappen. In werkelijkheid doen de meeste beleggers echter precies het omgekeerde. Op het moment dat de koersen stijgen, worden ze verleid door mooie rendementen op de beurs. Ze willen de boot niet missen. Maar na een felle koersdaling moet je wel heel sterk in je schoenen staan om meer te gaan beleggen in plaats van het zekere voor het onzekere te nemen en al je beleggingen te verkopen.

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat

Periodiek beleggen

Beurskoersen laten zich niet voorspellen. Uit allerlei wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat beleggers die dat toch proberen, zich bijna altijd vooral onnodig hoge transactiekosten op de hals halen. Het ideale instapmoment kan alleen maar achteraf bepaald worden. Periodiek beleggen is een mooie oplossing als je wilt beginnen met beleggen zonder je zorgen te maken dat je op het verkeerde moment instapt. Bij Robeco kan je automatisch elke maand vanaf EUR 50 instappen. Er zijn geen aankoopkosten en periodiek beleggen is maandelijks aanpasbaar en opzegbaar. Ontdek hoe jij je financiële doelen kunt bereiken met maandbeleggen.

Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel