Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Robeco ONE is een doorslaand succes met nog voldoende groeipotentieel

Robeco ONE is een doorslaand succes met nog voldoende groeipotentieel

29 sep 2017 | Beleggen1300 views

Begin oktober bestaat Robeco ONE vijf jaar. In die tijd groeide het fonds naar ruim 30.000 klanten en het beheerd vermogen steeg naar bijna 1 miljard euro. “De groei is er echter nog lang niet uit”, zegt Monique van Wensem, hoofd Retail Marketing & Sales bij Robeco. “Er zijn in Nederland veel te weinig mensen die beleggen. Ik zie nog voldoende groeipotentieel”.

Robeco ONE ontstond in 2012 na een strategische heroriëntatie waarin Robeco besloot om beleggen toegankelijk te maken voor iedereen. Ook wilde het een aantrekkelijk alternatief bieden aan bestaande klanten in het segment Vermogensbeheer. “Vanaf het begin stroomden de nieuwe klanten binnen. ONE was het laagdrempelige beleggingsproduct waar veel wensen op zaten te wachten,” zegt Van Wensem. “En we kunnen mooie rendementen laten zien: gemiddeld sinds de start 4,4% voor defensief, 5,8% voor neutraal en 7,2% voor offensief.”*

Bedacht vanuit de consument

“Robeco ONE is – zoals de naam al aangeeft – onze nr. 1 propositie voor particuliere klanten. Waar alles in één oplossing samenkomt. De ‘formule’ is bedacht vanuit de consument, die niet alleen op zoek is naar rendement, maar vaak ook bescherming naar beneden wil. Daar spelen we op in door drie varianten – defensief, neutraal en offensief – te bieden. Doordat de Robeco ONE-fondsen zijn samengesteld uit alle beleggingscategorieën hoeft de klant slechts te kiezen voor één op het lijf geschreven variant.  De grote meerderheid van Robeco’s nieuwe klanten belegt in Robeco ONE. En velen doen dat via maandbeleggen, zodat het geld automatisch naar je beleggingsrekening gaat.”

Geen omkijken naar

Robeco ONE betekent eenvoud in optima forma. “Je kunt in 5 minuten een rekening openen, dat spreekt erg veel mensen aan”, aldus Van Wensem. “Je kunt daarna op ieder moment op je smartphone je belegging volgen en opdrachten plaatsen. Verder heb je geen omkijken naar je belegging, dat doen de fondsmanagers voor je. Zij brengen wel periodiek verslag uit van wat ze doen met de portefeuilles en waarom.”

Groeipotentieel

“We hebben de neiging om financiële beslissingen voor ons uit te schuiven, waardoor je vaak pas reageert als het al te laat is. Je kunt echter op ieder moment besluiten om vermogen op te bouwen. Bijvoorbeeld met wat ik ‘lost and found money’ noem. Door een loonsverhoging apart te zetten. Of neem de kinderbijslag. Als je dat geld niet direct nodig hebt voor je maandelijkse lasten, kun je er een mooi potje mee opbouwen voor de studiekosten van de kinderen zonder dat het ‘pijn’ doet.”

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat

Trucjes

“Dit zijn heel eenvoudige trucjes. En vele kleine beetjes … Bovendien kunnen kleine bedragen die je belegt, door het rendement-op-rendement-effect op termijn een flink bedrag vormen. Daarmee kun je leuke dingen doen en je toekomstdromen een stuk dichterbij brengen. Dat vergt natuurlijk wel geduld en discipline, maar dat hebben Nederlanders wel als het om geldzaken gaat.”

Verdubbeling

“In de periode van 5 jaar gingen de rendementen van Robeco ONE op en neer, maar gestaag omhoog*. Voor degenen die voor Robeco ONE hebben gekozen en gaan kiezen, wil ik dat we wederom deze mooie rendementen realiseren. En ik mik op een verdubbeling van ons belegd vermogen. Deels door mooie rendementen voor onze klanten en ook door een gestage aanwas van mensen die kiezen voor beleggen met Robeco ONE”.

Zie ook: Robeco ONE

*Rendementen uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Aan beleggen zijn risico’s en kosten verbonden die u bij sparen niet heeft.

Risicometer 6
Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel