Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Beleggingsmisvatting: als je gaat beleggen kan je lange tijd niet bij je geld

Beleggingsmisvatting: als je gaat beleggen kan je lange tijd niet bij je geld

01 aug 2017 | Beleggen949 views

Dat je alleen moet beleggen met geld dat je voor langere tijd kunt missen, betekent niet dat je heel lang niet bij je geld kunt. Het verkopen van beleggingen en het overboeken naar je betaalrekening is bij Robeco een kwestie van een of twee werkdagen.

Beleggen is een kwestie van een lange adem. Beurskoersen schommelen voortdurend. Een aandeleninvestering is dan ook een middel om vermogen op te bouwen voor financiële doelen die meerdere jaren in de toekomst liggen, zoals een sabbatical of een grote wereldreis. Hoewel het langere tijd duurt om optimaal te profiteren van de gunstige eigenschappen van beleggen, is het op elk moment mogelijk om snel over je geld te beschikken.

Altijd snel bij je geld kunnen

Dat je altijd snel over je geld kunt beschikken is het niet verstandig om te gaan beleggen als je even wat extra geld op je rekening hebt staan. Er moet altijd een buffer aangehouden worden voor onvoorziene uitgaven. Hiermee voorkom je dat je gedwongen wordt om op een ongunstig moment je beleggingen te verkopen. Zou je eventueel elke maand wat opzij kunnen leggen? Ontdek dan hoe je met Robeco ONE al met een klein bedrag flexibel en gespreid vermogen kan opbouwen voor je toekomstplannen.

Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel