Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

De verschillende vormen van duurzaam investeren

De verschillende vormen van duurzaam investeren

01 okt 2017 | Beleggen23 views

Duurzaam investeren kan allerlei vormen aannemen: van woningisolatie en het installeren van zonnepanelen tot beleggen in een duurzaam beleggingsfonds.

De verschillende vormen van duurzaam investeren

Er komt steeds meer keuze voor wie wil bijdragen aan een betere wereld en tegelijkertijd zijn geld op een verstandige wijze wil investeren. Wie dichtbij huis wil blijven, kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld zijn woning beter te isoleren of om zonnepanelen te installeren. De duurzame winst is dat energieleveranciers dan iets minder elektriciteit hoeven te leveren. Die stroom is namelijk nog lang niet altijd groen: volgens het CBS waren hernieuwbare bronnen in 2016 goed voor slechts 5,9% van het energieverbruik in Nederland. De financiële winst van woningisolatie en zonnepanelen is dat je energierekening lager uitpakt.

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat

Duurzaam beleggen loont

Je kunt met je geld ook bijdragen aan een meer duurzame maatschappij zonder het uit te geven. Duurzaam investeren is namelijk niet alleen iets voor idealisten. Beleggen in bedrijven die duurzaamheid serieus nemen, loont. Onderzoeken hebben aangetoond dat deze ondernemingen een gezonder toekomstperspectief hebben en ook langer blijven bestaan dan bedrijven die daar minder of niet op letten. De duurzame resultaten van een onderneming beïnvloeden de financiële resultaten positief. En het rendement van duurzame beleggingen hoeft zeker niet onder te doen voor dat van andere beleggingen, zo blijkt.

Slimme energie, slimme materialen en oplossingen voor waterschaarste

Als je voldoende financiële buffer hebt voor onverwachte tegenslagen en bereid bent om risico te lopen met je vermogen, is het een alternatief om geld dat je voor langere tijd kunt missen te investeren in een duurzaam beleggingsfonds. Bij Robeco betekent duurzaam beleggen investeren in slimme energie, slimme materialen of oplossingen voor waterschaarste. Kijk ook wat de duurzame fondsen van Robeco jou hadden opgeleverd.