Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Beleggen voor je kind: wat vinden moeders ervan?

Beleggen voor je kind: wat vinden moeders ervan?

29 nov 2017 | Beleggen1175 views

Studeren, een rijbewijs behalen, (bijdrage aan) een eerste huis of een wereldreis maken? Het zijn allemaal wensen die menig ouder voor zijn of haar kind heeft.

Aan grote dromen hangen ook grote prijskaartjes. Een goed voorbeeld daarvan is studeren: uit cijfers van het Nibud uit 2017 blijkt dat je voor 4 jaar studeren ongeveer EUR 53.800 nodig hebt. Als je als ouder hier een bijdrage aan wil leveren en hier ook de financiële ruimte voor hebt, is het verstandig om nu al te beginnen met geld opzij zetten.

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat

Sparen vs. beleggen

Vermogen laten groeien voor later kan op verschillende manieren. Zo is sparen een optie, maar levert dit tegenwoordig nog maar weinig op. Wist je dat beleggen op de lange termijn meer kan opleveren dan sparen?

sparen-voor-je-kind-wat-vinden-moeders-ervan.png

* Voor sparen wordt gerekend met een driemaandsrente.
Bronnen: MSCI AC World in Euro en JPM EURO CASH 3M. Periode 1/1/1997 t/m 31/12/2016.

Beleggen voor je kind brengt kosten en risico’s met zich mee die je niet hebt wanneer je gaat sparen. Deze risico’s kan je niet vermijden, maar wanneer je voor de lange termijn belegt, heb je meer tijd om eventuele verliezen goed te maken. Zoals in de grafiek te zien is, heb je bij beleggen te maken met ups-and-downs, maar biedt het ook de kans om over een langere periode meer rendement te behalen dan bij sparen. Lees hier meer over wat beleggen je had kunnen opleveren. Heb je langer dan drie jaar de tijd om een potje voor je kind op te bouwen? Dan kan beleggen een interessante optie zijn.

Kennismaking

Om moeders bewust te maken van de mogelijkheden die beleggen biedt heeft Robeco een aantal moeders uitgenodigd om kennis te laten maken met beleggen voor je kind. Voor veel van deze moeders klonk beleggen bekend in de oren, maar bestonden er ook een aantal misverstanden hierover. De meest voorkomende waren dat je er veel kennis voor nodig hebt, maar ook dat je veel geld beschikbaar moet hebben. Bij Robeco nemen wij jou het werk uit handen en hoef je in principe weinig kennis van beleggen te hebben. Veel geld heb je ook niet nodig. Je kan namelijk al instappen vanaf EUR 50 of maandelijks beleggen met een minimuminleg van EUR 25 per maand. Voordat je begint met beleggen, is het belangrijk dat je je financiën op orde hebt en moet je weten wat jouw doel, beleggingstermijn en risicobereidheid is.

Blogs

Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel