Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Robeco ONE passeert de drempel van EUR 1 miljard

Robeco ONE passeert de drempel van EUR 1 miljard

12 jan 2018 | Beleggen

Het belegd vermogen in de Robeco ONE-fondsen passeerde in januari de magische EUR 1 miljard-grens. Het aantal klanten vertienvoudigde in vijf jaar. Successen om even bij stil te staan.

Robeco ONE is de nummer 1 propositie voor particuliere klanten van Robeco en is een groot succes. Monique van Wensem, hoofd van Retail NL: “Ik ben erg trots op het bereiken van dit resultaat, enkele maanden nadat we het vijfjarig jubileum van Robeco ONE hebben gevierd. In die vijf jaar is de gemiddelde leeftijd van onze klanten gedaald van 65 naar 44 jaar, wat aantoont dat we met Robeco ONE ook jongere klanten aanspreken. Robeco ONE is een aantrekkelijke optie is voor beginnende beleggers, die vaak kiezen voor ‘maandbeleggen’ met een relatief laag bedrag”.

Mooie resultaten

Fondsmanagers Ruud van Suijdam en Jeroen Blokland zijn vanaf het begin bij het beheer van Robeco ONE betrokken geweest. De drie Robeco ONE-varianten hebben in vijf jaar mooie resultaten opgeleverd, al bieden die resultaten natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Maar 4,7% gemiddeld rendement voor de defensieve variant, 6,1% voor de neutrale variant en 7,6% voor de offensieve variant zijn cijfers die er niet om liegen. Blokland legt uit: "Een consistente beleggingsaanpak was essentieel voor het bereiken van deze resultaten. We beleggen hoofdzakelijk in Robeco-fondsen en indien nodig ook in ETF’s (indextrackers) en derivaten. Daarnaast heeft onze tactische assetallocatie bijgedragen aan de waarde van onze portefeuilles. Ook in uitzonderlijke marktomstandigheden, zoals rondom Brexit en de verkiezing van Trump, hebben we de juiste keuzes gemaakt.”

Verder doorgroeien

Monique van Wensem: “De particuliere belegger is ook aan het veranderen. Mensen zijn zich er meer van bewust dat ze zelf vermogen moeten opbouwen voor later. Daarnaast is er natuurlijk de lage rente, die beleggen aantrekkelijk maakt voor mensen die het risico dat daarbij hoort, accepteren. En als je gaat beleggen, moet je dat doen met geld dat je over hebt en is het verstandig eerst je doel, termijn en risicobereidheid te bepalen.”

“Oudere klanten beleggen tegenwoordig vaak een grote som geld in één keer, terwijl jongere klanten maandelijks een kleiner bedrag inleggen. Er ligt nog veel terrein braak, want er zijn nog heel wat mensen die niet beleggen en daar richten we ons ook op. Zo is er een enorm toegenomen aantal zzp’s, dat zelf de pensioenopbouw moet regelen. Daarom verwacht ik dat Robeco ONE verder door zal groeien”.

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat
Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel