Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Duurzaam beleggen: samen sta je sterker

Duurzaam beleggen: samen sta je sterker

31 jul 2018 | Duurzaam36 views

Robeco werkt op het vlak van duurzaam beleggen succesvol samen met het Zwitserse zusterbedrijf RobecoSAM. Met de introductie van Robeco ONE Duurzaam begint er een nieuw hoofdstuk in die samenwerking.

Robeco heeft duurzaam beleggen al sinds het begin van deze eeuw hoog in het vaandel staan. Het Zwitserse zusterbedrijf RobecoSAM heeft in dit opzicht zelfs nog een langere geschiedenis. Bij de oprichting van Sustainable Asset Management (SAM) in 1995 was dit namelijk een van de eerste partijen ter wereld die zich volledig toelegde op duurzaam beleggen. Ook in andere opzichten is RobecoSAM een echte pionier. In 2001 was het bijvoorbeeld het eerste klimaatneutrale bedrijf in Zwitserland. Ruim tien jaar geleden nam Robeco een meerderheidsbelang in het fondsenhuis en in 2013 werd de naam veranderd in RobecoSAM. Tegenwoordig is de onderneming net als Robeco onderdeel van het Japanse Orix.

Risicometer 5

IJzersterke reputatie

In de loop der tijd heeft RobecoSAM een ijzersterke reputatie opgebouwd op het gebied van duurzaam beleggen. De onderneming heeft een enorme database opgebouwd met duurzaamheidsinformatie over duizenden bedrijven. Deze informatie van RobecoSAM wordt gebruikt voor het samenstellen van de wereldwijd toonaangevende Dow Jones Sustainability Index. Daarnaast onderscheidt RobecoSAM zich ook met haar duurzame beleggingsaanpak. De impactfondsen richten zich op verschillende thema’s, zoals duurzame landbouw, een gezondere levensstijl, schone energie en slimme materialen.

Slimme oplossingen

Het kenmerk van de bedrijven waar RobecoSAM in belegt, is dat ze slimme oplossingen ontwikkelen voor duurzame uitdagingen. RobecoSAM Smart Materials Fonds belegt bijvoorbeeld in een onderneming die een proeffabriek bouwt om een nieuw productieproces voor bioplastic te testen. Als de proeven slagen, kan het plastic voor de bekende PET-flessen straks gemaakt worden van biomassa zoals oogstafval in plaats van olie. Als het proces op grote schaal wordt toegepast, is het plastic van de toekomst zowel duurzamer, goedkoper als sterker dan tegenwoordig.

Voordelen van samenwerken

De samenwerking met RobecoSAM biedt verschillende voordelen. De uitgebreide database van het Zwitserse zusterbedrijf biedt waardevolle inzichten die gebruikt kunnen worden voor het verbeteren van het beleggingsproces. De fondsen van RobecoSAM vormen nu ook belangrijke bouwstenen voor Robeco ONE Duurzaam (link naar de landingspagina van Robeco ONE Duurzaam) – de nieuwe, duurzame alles-in-één oplossing van Robeco.

Wil jij starten met beleggen voor een betere toekomst? Kies dan Robeco ONE Duurzaam.

Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel