Heb je altijd al fondsmanager willen worden?
Ja, tijdens mijn studie Financiering aan de Universiteit Maastricht ben ik geïnteresseerd geraakt in beleggen. Na mijn studie ben ik begonnen bij Philips Pensioenfonds, waar ik snel portfoliomanager ben geworden van de Europese aandelenportefeuille. Daarna heb ik bij Van Lanschot ook het Europafonds beheerd en heb ik in 2007 de overstap naar Robeco gemaakt. 
 
Wat is je favoriete aandeel?
Google is momenteel de grootste positie in onze portefeuille, maar ben zelf erg gecharmeerd van het bedrijf Inditex, het moederbedrijf van o.a. Zara en Massimo Dutti. De andere manier van bedrijfsvoering geeft ze meer mogelijkheden om snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden. Dit is een duidelijk voorbeeld van een structurele winnaar binnen zijn markt. Dit is precies het soort bedrijven waar wij op zoek naar zijn in ons fonds. 
 
Beleg je zelf in je fonds?
Uiteraard, sinds ik fondsmanager ben van het fonds. 
 
Hoe werkt dat nou, een fonds beheren?
Iedere dag kijk je opnieuw of je nog steeds de beste aandelen in je portefeuille hebt zitten. Dit doe je door vooruit te kijken naar toekomstige trends en ontwikkelingen en hoe deze van invloed zijn op onze beleggingen of andere interessante ondernemingen. 
 
Doe je dat alleen of heb je een team tot je beschikking?
Ik werk samen met één collega, Jack Neele, en daarnaast putten we uit de kennis en ervaring van analisten en andere beleggingsteams.
 
Hoe motiveer jij je team?
Beleggen is voor mij als een hobby. Dan ben je altijd wel gemotiveerd om nieuwe ideeën of trends te zoeken. 
 
Wat is je motto?
Beleg alleen in bedrijven die je begrijpt en die een groot concurrentievoordeel hebben. 
 
Hoe omschrijf je jezelf in een paar woorden?
Enthousiast, leergierig en creatief.
 
Hoe lang zit je al in het vak?
Sinds 2000, dus al weer ruim 13 jaar.
 
Wat vind je het mooiste aan je vak?
Iedere dag is anders. Iedere dag gebeuren er dingen over de hele wereld, die van invloed kunnen zijn op onze portefeuille en de markt. Dit maakt dit vak ontzettend dynamisch en uitdagend. 
 
Wie of wat inspireert je?
Personen die excelleren in hun vakgebied en die vooral andere mensen inspireren om het beste uit zichzelf naar boven te halen. Dit kunnen sportmensen zijn zoals Usain Bolt of zakenmensen zoals Carlos de Brito, CEO van Anheuser Busch-Inbev. 
 
Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd in het vak?
Pas nooit je beleggingsstijl aan, ook als het even tegenzit. Leer wel van je fouten, maar maak nooit te grote aanpassingen. 
 
Wat doe je als je niet werkt?
Ik ben vorig jaar voor het eerst vader geworden van een prachtige zoon, dus veel tijd spendeer ik aan mijn gezin. Daarnaast reis ik graag, waar je ook vaak de kans krijgt om te kijken naar verschillende consumententrends over de hele wereld.
 
Welk boek moet echt iedereen lezen?
Ben zelf een enorme fan van de thrillers van Dan Brown en David Baldacci, alhoewel met de komst van mijn zoon ik er minder aan toe kom. 
 
Wie vind je de beste in je vak?
Binnen Robeco ben ik een enorme fan van Arnout van Rijn. Door zijn lange ervaring heeft hij altijd een langetermijnvisie, ondanks alle kortetermijnschommelingen in de markt. Daarnaast bewonder ik Jorik van den Bos (Kempen), die met een goed doordachte beleggingsfilosofie prachtige beleggingsresultaten heeft laten zien. 
 
Je favoriete economische/beleggingstheorie is…?
Ik las laatst deze quote van Warren Buffett waar ik me volledig bij aansluit: “It’s far better to buy a wonderful company at a fair price, than a fair company at a wonderful price.”