De Britse financiële uitgever Citywire heeft Jack Neele uitgeroepen tot een van de tien beste fondsmanagers over de afgelopen vijf jaar. Samen met Richard Speetjens beheert Neele het fonds Robeco Global Consumer Trends Equities met een beheerd vermogen van EUR 844 miljoen.


Van biotechnologie tot Vietnamese aandelen: Citywire heeft wereldwijd alle sectoren onderzocht op zoek naar de beste fondsmanagers. Zij zijn beoordeeld op de absolute rendementen van hun fonds over de afgelopen vijf jaar tot eind september.

Sinds 2007 is Jack Neele fondsmanager van Robeco Global Consumer Equities. In 2010 kreeg hij versterking van co-manager Richard Speetjens. Het fonds streeft ernaar om te profiteren van de stijgende consumentenbestedingen in het komende decennium door te focussen op wereldwijde langetermijntrends. Op dit moment richt het fonds zich op drie trends: de digitale consument, de consument in opkomende markten en de voorkeur van consumenten voor sterke merken.

De afgelopen vijf jaar heeft het fonds een nettorendement behaald van 21,64% per jaar. De onderstaande tabel geeft dit weer.

jack-neele-in-top-10.jpg

* MSCI All Country World Index (nettorendement) (EUR). (Performancegegevens van voor 1 januari 2012 zijn vergeleken met MSCI World. Performancegegevens van voor 1 december 2009 zijn vergeleken met MSCI World Consumer Discretionary.)
D-aandelen, op basis van intrinsieke waarde in euro’s. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Ga voor meer informatie naar www.citywireglobal.com.