Citywire bekroonde Arnout van Rijn als 'meest consistente fondsmanager' op basis van het track record van vijf jaar van Robeco Asia-Pacific Equities. Er zijn op dit moment vijftig Asia-Pacific fondsen, maar slechts twee daarvan hebben elk jaar een outperformance gerealiseerd ten opzichte van de gemiddelde concurrent.

Robeco belegt al sinds de jaren '60 in het Verre Oosten en het beleggingsteam van Asia Pacific Equities opereert nu vanuit Hongkong. Aandeelhouders kunnen zo van dichtbij profiteren van de beleggingskansen in Azië. China en India groeien het meest explosief maar in de hele regio wordt hard gewerkt aan de opbouw. Het zwaartepunt verschuift daarbij van export naar binnenlandse consumptie. Dankzij de bloeiende regionale handel profiteren ook volwassen economieën als Japan en Australië volop. Management krijgt steeds meer oog voor winstmarges en dividenden. Van Rijn: ‘De portefeuille is een mix van succesvolle gevestigde bedrijven en jonge snelle groeiers met een aantrekkelijke waardering’.

Zie ook 'De man en zijn fonds: Arnout van Rijn'.