Robeco heeft een lesprogramma ontwikkeld om kinderen financieel bewust te maken. Onlangs vond de kick-off plaats in de Schiecentrale in Rotterdam voor 180 kinderen.

Het lesprogramma is door Robeco ontwikkeld in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Met een lesboekje en de online game 'De Beste Beleggingsklas van Nederland' maken leerlingen uit groep 8 kennis met de beginselen van beleggen. De kick-off werd gepresenteerd door Puberruil-presentator Ajouad El Miloudi. Het lesprogramma sluit aan bij de lessenreeksen van het Wetenschapsknooppunt voor het basisonderwijs.

Meisjes beter dan jongens?
In het lesprogramma wordt getest of meisjes beter beleggen dan jongens. In totaal doen 380 leerlingen uit zeventien groepen mee aan de game.

Leerkrachten en hun leerlingen kunnen zes weken lang op een interactieve manier kennismaken met beleggen in de praktijk. Samen denken ze na over de tactiek, hoe je zo goed mogelijk aandelen spreidt en hoe je inspeelt op nieuws en geruchten. Van tevoren kiest de klas een goed doel om voor te spelen.

'Week van het Geld'
In de 'Week van het Geld' (medio maart) wordt de winnende klas – die het meest verantwoord heeft belegd - bekendgemaakt. Het door hen gekozen doel ontvangt duizend euro.

De samenwerking tussen het Wetenschapsknooppunt en Robeco ontstond nadat Robeco interesse had getoond in het ontwikkelen van financiële educatie voor jonge doelgroepen. Robeco wil dat kinderen een basis weten te leggen voor hun zelfredzaamheid in de toekomst.

Bron: Fondsnieuws