Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

 

Home > Actueel > Een gezonde dosis girl power in de technologiesector

on-the-road-2.pngON THE ROAD WITH: Robeco’s portfoliomanagers nemen dagelijks beleggingsbesluiten. Cijfermatige analyses vormen hiervoor de basis. Daarnaast bezoeken zij conferenties en bedrijven om te spreken met bestuurders. In “On the road with” geven zij korte impressies van hun werkbezoeken.


381517

Een gezonde dosis girl power in de technologiesector

Robeco door Jack Neele  - 13 maart 2014

Ook al  droeg ik geen bloemen in mijn haar tijdens mijn laatste reis naar San Francisco en Silicon Valley, toch ontmoette ik daar wat aardige mensen*. Een van de voordelen van mijn werk als fondsmanager is dat je een aantal van de grootste leiders en invloedrijkste personen ter wereld mag ontmoeten. Naast mijn bezoek aan het indrukwekkende hoofdkantoor van Apple in Cupertino en de proefrit die ik mocht maken in de elektrische Tesla Model S, was ik het meest onder de indruk van twee voormalige topvrouwen van Google.

Als eerste sprak ik met Marissa Mayer, de CEO van Yahoo, die door velen wordt gezien als een van de belangrijkste katalysatoren van de comeback van het bedrijf en de koersstijging van het aandeel. Nadat de aandelen vier jaar lang wegkwijnden, is de koers van Yahoo-aandelen in de 18 maanden dat zij het bedrijf leidt, gestegen van USD 16 naar USD 38. Met een geschat nettovermogen van ruim USD 300 miljoen staat Mayer hoog in aanzien in de Valley. Zij stond als eerste vrouw op nummer 1 van de '40-under-40'-lijst van Fortune, een lijst met zeer succesvolle zakenlieden onder de 40 jaar.

Misschien nog wel indrukwekkender was mijn ontmoeting met Sheryl Sandberg, de COO (Chief Operating Officer) van Facebook, die onder andere verantwoordelijk is voor sales, marketing en business development binnen het bedrijf. Het wordt gezien als haar verdienste dat Facebook is uitgegroeid tot het zeer winstgevende socialmedia-platform dat het nu is. Haar geschatte nettovermogen is ruim USD 1 miljard en vorig jaar is ze door TIME Magazine uitgeroepen tot een van de 100 invloedrijkste mensen ter wereld.
Deze vrouwen hebben de teugels in handen van twee van de grootste internetbedrijven ter wereld, en helpen zo onze toekomst vorm te geven. De belangrijkste doelen van mijn reis waren: het inzicht in grote namen zoals Google en Facebook vergroten en nieuwe beleggingsideeën opdoen. Maar wat me het meeste opviel, is dat de technologiebedrijven die voorheen werden gedomineerd door mannen als Bill Gates en Steve Jobs, nu zijn voorzien van een gezonde dosis girl power.

*Songtekst 'San Francisco' van Scott McKenzie:

“If you're going to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair
If you're going to San Francisco
You're gonna meet some gentle people there”381516

On the road

Marissa Mayer, CEO van Yahoo

Auteur

Jack NeeleFondsmanager

Meer van deze auteur

.