De tweede etappe van de Volvo Ocean Race was ongekend spannend: na 23 dagen en 11.300 kilometer op zee versloeg Team Brunel onder leiding van Bouwe Bekking de Chinese boot Dongfeng Race Team.  

Team Brunel gaat nu aan kop in het klassement met de zeven deelnemende boten. Het team kwam in de eerste etappe tussen Alicante en Kaapstad als derde over de streep. Een groot deel van de tweede etappe was het stuivertje wisselen met Dongfeng, maar in de laatste uren gaf Team Brunel de leiding niet meer uit handen.

"Dit is een lekker gevoel", zegt Bekking, die voor de zevende keer meedoet aan de Volvo Ocean Race maar het klassement nog nooit won. "Ik heb altijd gezegd dat je meer hebt aan geluk dan aan kwaliteit, maar in deze etappe waren we toch echt wel erg goed. Het is heel fijn om hier te winnen, want in zo'n etappe kun je ook zomaar laatste worden." 

"De laatste mijlen waren ongelooflijk spannend. Niemand sliep, want het was een meeslepend gevecht. Plotseling draaide de wind iets, waardoor wij het tempo nog iets konden opvoeren en Dongfeng konden passeren."

Team Brunel heeft na de derde plaats in de eerste etappe enkele operationele en organisatorische veranderingen doorgevoerd, zoals de wisseling van de wacht op het dek. "We hebben de afgelopen weken veel geleerd over het hanteren van de zeilen, waardoor we nu sneller waren dan in de eerste etappe - vooral bij weinig wind", zegt Bekking.

Team Brunel en de andere boten zijn nu drie weken vrij om met hun families te genieten van de feestdagen. De volgende etappe naar Sanya in Zuid-China begint op 3 januari.

Ook op zoek naar spanning?
Probeer dan Bouwe Bekking te verslaan door de winnaars van de komende etappes te voorspellen in onze game. Ga naar www.canyoubeatbouwe.com om te zien hoe je vanaf het droge mee kunt doen aan het grootste zeilspektakel ter wereld.

Gave prijzen
Na elke etappe zijn gave prijzen te winnen: tassen en petten zoals de bemanning van Team Brunel ze ook gebruikt, maar ook fraaie scheepsmodellen van de oceanracer. Drie gelukkigen komen in aanmerking voor de hoofdprijs: een driedaagse trip naar Göteborg om de finish van de Volvo Ocean Race mee te maken. Instappen in het spel kan altijd, je hoeft niet vanaf de eerste etappe mee te spelen om toch mooie prijzen te kunnen winnen.
Kijk op www.canyoubeatbouwe.com voor informatie en aanmelding.