Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Loop het risico dat je er later ook warmpjes bij zit

Loop het risico dat je er later ook warmpjes bij zit

17 aug 2017 | Uw Geld9017 views

De meeste hoog opgeleide millennials - geboren tussen 1980 en 1998 - zien de toekomst positief tegemoet. Zeker zolang er nog geen kinderen zijn, leiden ze een onbezorgd leven. Goede baan, mooi inkomen en volop carrièreperspectieven. En je financiële toekomst, dat is iets voor later. Toch is het slim om hier juist nu bij stil te staan. Er staat je immers nog heel wat te wachten, ook financieel!

Misschien ben je (bijna) afgestudeerd en heb je een studieschuld opgebouwd. Of denk je al aan de aankoop van je eerste woning, waarvoor je een hypotheek nodig hebt en eigen geld moet inbrengen. Ook als je een kinderwens hebt, kun je een financiële buffer goed gebruiken. Omdat je nog een heel leven voor je hebt, is dit een mooi moment om je te beraden op je financiële toekomst.

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat

Geld over

Meer dan de helft van de millennials houdt maandelijks geld over volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Da’s mooi, zeker als je het opzij zet voor ‘later’. Geen overbodige luxe, met een overheid die zich steeds verder terugtrekt. Wat je plannen ook zijn, geld opzij zetten is écht nodig. Het Nibud adviseert om maandelijks minstens tien procent van je inkomen opzij te zetten.

Lage rente

Nu al geld opzij zetten? Sparen met de huidige lage rente? Begrijpelijke overwegingen. Sparen levert inderdaad heel weinig op. Beleggen dan? Als twintiger denk je misschien dat beleggen pas kan als je veel geld hebt. Terwijl dertigers vaak vinden dat beleggen iets is voor vijftigers. Toch is het goed om je te realiseren, dat beleggen op de lange termijn veel meer kan opleveren dan sparen.

Meesterbelegger Warren Buffett

Misschien heb je wat aan de tip van meesterbelegger Warren Buffett (geschat vermogen 2017; 75 miljard dollar). Veel mensen, van alle leeftijden, betalen aan het eind van de maand eerst al hun rekeningen. Daarna doen ze de noodzakelijke en ook nog wat fun-aankopen. Pas dan kijken ze of er nog wat over is om mee te sparen of te beleggen. Buffett adviseert de omgekeerde weg. Zet een vast bedrag per maand opzij – bijvoorbeeld de door het Nibud genoemde tien procent van je salaris – en geef alleen het geld dat overblijft uit. Zo leg je jezelf een betere budgetdiscipline op.

Begrijpelijk, eenvoudig en bereikbaar

Als je het doet op de Warren Buffett-wijze, dan zijn er bij Robeco volop mogelijkheden. Met Maandbeleggen kun je eenvoudig een vast bedrag per maand automatisch beleggen. Kies je liever voor nog meer gemak, denk dan eens aan Robeco ONE. Deze beleggingsoplossing maakt beleggen begrijpelijk, eenvoudig en voor iedereen bereikbaar. Bij Robeco beleg je al vanaf 50 euro per maand.

Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel