Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Zo ga je als belegger onbezorgd op vakantie

Zo ga je als belegger onbezorgd op vakantie

29 mei 2018 | Uw Geld2228 views

Terwijl jij lekker op vakantie bent, gaat de beurshandel gewoon door. Dat betekent echter niet dat je als belegger met een ongerust gevoel op reis hoeft te gaan.

Voordat je op vakantie gaat, heb je waarschijnlijk aan een buurman of kennis gevraagd om je planten water te geven en om je brievenbus te legen. Maar is er ook iemand die op je beleggingsportefeuille let wanneer jij op vakantie bent? Want in deze tijd waarin je altijd maar bereikbaar moet zijn, is vakantie per slot van rekening een prima moment om je smartphone een tijdje met rust te laten. In de zomermaanden gaat de beurshandel gewoon door. Dat kan bij thuiskomst een vervelende verrassing opleveren. In 2011 gingen de Europese aandelenmarkten tussen 30 juni en begin september met 25% tot 30% onderuit omdat de Griekse schuldencrisis oplaaide.

Voorkom vervelende verrassing

Om te voorkomen dat je bij terugkomst voor een vervelende verrassing komt te staan, kun je natuurlijk voor vertrek al je beleggingen verkopen. Daarmee beroof je jezelf echter ook van de mogelijkheid om te profiteren van koersstijgingen. Tijdens de zogeheten campingrally van 1997 schoot de AEX in Nederland in juli met ruim 14% omhoog. Daar komt bij dat de transactiekosten van het in- en uitstappen tijdens de zomervakantie ten koste gaan van je rendement.

Tijdens je vakantie geen zorgen maken over je beleggingen? Ontdek het gemak van beleggen met Robeco ONE

Vakantielessen voor beginnende beleggers

Er zijn twee dingen die je als belegger kunt doen om toch met een gerust hart op vakantie te gaan. Allereerst is het zaak om je niet af te laten leiden door koersschommelingen op de korte termijn. Die schommelingen horen bij het risico van beleggen waarvoor je op de lange termijn vaak beloond kunt worden met een aantrekkelijk rendement. Als je gaat beleggen, moet je dus een goede financiële buffer hebben zodat je je geld minstens drie jaar kunt missen.

Robeco ONE - Ontdek je verwachte resultaat

Investeren via een beleggingsfonds

Daarnaast geeft het veel rust als je investeert via een beleggingsfonds. Een fonds heeft een portefeuillemanager die de strategie voor de lange termijn bewaakt. Hoewel het rendement niet immuun is voor de koersschommelingen op de beurs, heb je de zekerheid dat er altijd iemand al het financiële nieuws volgt en kan inspelen op de kansen die ontstaan - zelfs als jij lekker op het strand ligt te zonnen. Ook als beginnende belegger kan fondsbeleggen een aantrekkelijke keuze zijn. Je bent er zo van verzekerd dat iemand met verstand van zaken alle marktontwikkelingen volgt. Ontdek de voordelen van Robeco ONE en kies een van de drie varianten die het beste aansluit bij jouw wensen.

Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel