Dinsdag 30 juni: Deadline IMF-lening
Griekenland moet EUR 1,5 miljard terugbetalen aan het IMF. Die instelling heeft 30 dagen om te bepalen of een partij in gebreke blijft. Een achterstand van betalingen (‘in arrears’) is nog geen bankroet (‘default’)

Zondag 5 juli: Referendum Griekenland
De Griekse bevolking stemt over het goed- of afkeuren van het financiële reddingsplan.

Maandag 20 juli: Deadline ECB-leningen
Griekenland moet EUR 3,5 miljard terugbetalen aan de ECB. Als het land in gebreke blijft, kan de bank het plafond van verlagen van het maximale bedrag aan euro’s (EUR 90 miljard) dat de Griekse banken in noodsituaties mogen bijdrukken (Emergency Liquidity Assistance; ELA). Een bankrun kan dan niet worden opgevangen en het land kan accuut in de problemen komen.

Maandag 30 november: Afloopdatum verlenging steunprogramma
Een voorwaarde in de (huidige) plannen voor het verlengen van de financiële steun aan Griekenland is dat er binnen vijf maanden een definitief akkoord komt voor het oplossen van de schuldencrisis.