De Volvo Ocean Race komt in een beslissende fase. Robeco, trotse sponsor van Team Brunel, volgt de verrichtingen van schipper Bouwe Bekking en zijn team vol spanning. Wat de uitslag ook zal zijn, lid van de Management Board Hester Borrie kijkt nu al tevreden terug op het sponsorship.

”Wereldwijd is met berichtgeving rondom de race een groot publiek bereikt en Robeco heeft daarin een aandeel meegepakt. De associatie met de bijzondere wedstrijd en de mogelijkheden onze klanten te ontvangen in een unieke ambiance hebben veel waardering opgeleverd. En ook intern heeft de Volvo Ocean Race trots en verbondenheid losgemaakt.”

Zit een podiumplaats erin?

“Ik ben van nature al een optimistisch mens, maar ook zonder misplaatst optimisme mag je op een podiumplaats wel rekenen. Bouwe Bekking is een fantastische schipper, heel allround. Niet alleen een uitstekend zeiler, maar hij heeft ook creatieve ideeën over de omgang met wind, water en koersen.”

Voor de invoering van de eenheidsklasse was de Volvo Ocean Race meer een wedstrijd voor avonturiers. Je kon bij wijze van spreken met je gezin inschepen op een Bavaria 44 en dan maar kijken hoe ver je kwam. Zou Robeco in die tijd ook een sponsorship overwogen hebben?

“Mogelijk wel. Ook toen was het al een race waarin zeilers nieuwe dingen probeerden en waarin dingen door en door getest werden tot het goed was. Dat sluit heel goed aan bij het credo pioneering in ons motto. Robeco wilde graag haar naam verbinden aan de Volvo Ocean Race om zo meer naamsbekendheid te krijgen. De race biedt ons de mogelijkheid over de hele wereld aanwezig te zijn en gasten te ontvangen over een periode van ruim negen maanden.”

Heb je persoonlijk affiniteit met zeilen?
“Ik ben een matige tot slechte zeiler, ik heb het als kind ook nooit gedaan. Maar gelukkig heb ik heel bekwame vriendinnen die wel weten hoe je met wind en water omgaat. Zo nu en dan huren we een boot en varen we rond op een prachtige plek, zoals Kroatië. Ik voer in zo’n week simpele orders uit, zoals het binnenhalen van de stootwillen. En verder komt mijn bijdrage vooral uit de kombuis. Maar voor het zeilgedeelte zou ik best wel een lesje willen krijgen van Bouwe Bekking himself.”