Robeco Groep N.V. is van plan haar activiteiten te scheiden in Robeco Institutional Asset Management B.V. (“Robeco”) en Robeco Group (“RG”). De activiteiten voor particuliere klanten vallen onder Robeco Institutional Asset Management B.V. Het hoofdkantoor blijft in Rotterdam en de krachtige naam en historie blijven natuurlijk  behouden.

Door de nieuwe structuur worden de activiteiten op Robeco Group-niveau helder gescheiden van de vermogensbeheeractiviteiten van de dochterondernemingen Boston Partners, Harbor Capital Advisors, Transtrend, RobecoSAM en Robeco. Met deze nieuwe structuur waarborgt Robeco zijn expertise in beleggingen, distributie van beleggingsproducten en klantenservice, wereldwijd en in Nederland.

Dagelijks bestuur
Het dagelijkse bestuur van Robeco blijft in handen van Leni Boeren, Roland Toppen, Peter Ferket, Ingo Ahrens en Karin van Baardwijk. Zij vormen het Executive Committee van Robeco. Leni Boeren zal de transitie naar de nieuwe structuur leiden en blijft lid van het team totdat de transitie is afgerond. Alle executives hebben diepe wortels en uitgebreide ervaring in de vermogensbeheersector.

Kwaliteit en talent
Makoto Inoue, President en Chief Executive Officer van ORIX Corporation: “Robeco heeft de beschikking over beleggingstalent van absolute wereldklasse. Alle leden van het Executive Committee van Robeco hebben zichzelf binnen de gelederen van Robeco ontwikkeld en dat benadrukt nogmaals hoeveel kwaliteit en talent binnen Robeco aanwezig is. Binnen deze nieuwe structuur kan dat talent nog verder tot bloei komen en Robeco’s sterke positie verder  helpen uitbouwen.”