Robeco gebruikt cookies om het websitebezoek te analyseren, om informatie via social media te kunnen delen en om de inhoud van de site en advertenties af te stemmen op uw voorkeuren. Door op akkoord te klikken of verder te gaan op deze site stemt u hiermee in. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

AKKOORD

Door verder te gaan heeft u toestemming gegeven voor het plaatsen en uitlezen van cookies op deze website. Meer informatie en cookie-instellingen aanpassen.

Robeco kondigt nieuwe organisatiestructuur aan

Robeco kondigt nieuwe organisatiestructuur aan

06 jun 2016 | Visie487 views

Robeco Groep NV is van plan haar activiteiten te scheiden in Robeco Institutional Asset Management B.V. (“Robeco”) en Robeco Group (“RG”). De activiteiten voor particuliere klanten vallen onder Robeco Institutional Asset Management B.V. Het hoofdkantoor blijft in Rotterdam en de krachtige naam en historie blijven natuurlijk behouden.

Door de nieuwe structuur worden de activiteiten op Robeco Group-niveau helder gescheiden van de vermogensbeheeractiviteiten van de dochterondernemingen Boston Partners, Harbor Capital Advisors, Transtrend, RobecoSAM en Robeco. Met deze nieuwe structuur waarborgt Robeco zijn expertise in beleggingen, distributie van beleggingsproducten en klantenservice, wereldwijd en in Nederland.

Selecteer zelf je beleggingsfondsen
Ontvang beleggingstips van experts
Wij doen de rest
Jouw kijk PLUS onze kennis
ONTDEK ROBECO PLUS
Robeco PLUS
Ontvang €25,- startgeld
Jouw kijk PLUS onze kennis
ONTDEK ROBECO PLUS
Robeco PLUS
Ontvang €25,- startgeld

Dagelijks bestuur

Het dagelijkse bestuur van Robeco blijft in handen van Leni Boeren, Roland Toppen, Peter Ferket, Ingo Ahrens en Karin van Baardwijk. Zij vormen het Executive Committee van Robeco. Leni Boeren zal de transitie naar de nieuwe structuur leiden en blijft lid van het team totdat de transitie is afgerond. Alle executives hebben diepe wortels en uitgebreide ervaring in de vermogensbeheersector.

Kwaliteit en talent

Makoto Inoue, President en Chief Executive Officer van ORIX Corporation: “Robeco heeft de beschikking over beleggingstalent van absolute wereldklasse. Alle leden van het Executive Committee van Robeco hebben zichzelf binnen de gelederen van Robeco ontwikkeld en dat benadrukt nogmaals hoeveel kwaliteit en talent binnen Robeco aanwezig is. Binnen deze nieuwe structuur kan dat talent nog verder tot bloei komen en Robeco’s sterke positie verder helpen uitbouwen.”

Onderwerpen gerelateerd aan dit artikel