Robeco heeft opnieuw de hoogst mogelijke score (A+) voor duurzaam beleggen gekregen van de United Nations Principles for Responsible Investment (UNPRI).

Dit is het derde jaar op rij dat Robeco deze score op alle te beoordelen onderdelen krijgt. Ook RobecoSAM, Robeco’s specialist op het gebied van duurzaamheid, ontving de A+-rating.

De score werd toegekend vanwege de manier waarop Robeco gebruikmaakt van ESG (Environmental, Social en Governance)-factoren en in alle fondsen duurzaamheidsprincipes integreert. RobecoSAM biedt duurzame beleggingsfondsen aan en levert bovendien alle ESG-gegevens van de Robeco-groep aan met behulp van de Corporate Sustainability Assessment en de Country Sustainability Risk Survey.

Een traditie bij Robeco

"We zijn heel blij dat we de hoogste rating van de PRI hebben behouden, omdat we hiermee erkenning krijgen voor alles waar we voor staan", zegt Edith Siermann, Chief Investment Officer van het Fixed Income-team en coördinator van Sustainability Investing bij Robeco. "Het lijkt een traditie te worden bij Robeco de hoogst mogelijke score te krijgen voor alle UNPRI-modules. We hebben heel hard gewerkt om duurzaamheid te integreren in de meeste van onze producten. Het is dan ook geweldig daar voor het derde jaar op rij erkenning voor te krijgen."

Beter gefundeerde beleggingsbeslissingen

"We zijn er heilig van overtuigd dat het integreren van duurzaamheid in het beleggingsproces leidt tot beter gefundeerde beleggingsbeslissingen. Bovendien dragen we indirect ons steentje bij aan een duurzamere wereld, omdat we de lat voor bedrijven hoger leggen wat betreft duurzaamheidskwesties die belangrijk zijn voor de maatschappij."

Internationaal netwerk

De UNPRI is een internationaal netwerk van meer dan 1.500 beleggers die samenwerken om duurzaam beleggen te stimuleren. Het netwerk heeft zes kernprincipes, met als belangrijkste de integratie van ESG-factoren in het beleggingsproces. Robeco is al sinds de UNPRI in 2006 werd opgericht, ondertekenaar van deze principes.