Beleggen in beleggingsfondsen

90 jaar ervaring met beleggen in beleggingsfondsen

Bij Robeco hebben we ruim 90 jaar ervaring met beleggen in beleggingsfondsen. Maar als je net begint met beleggen, is het wel handig om iets meer te weten over (beleggen in) beleggingsfondsen. Want wat is een beleggingsfonds eigenlijk? En wat zijn de voordelen van beleggen in een beleggingsfonds? Op deze pagina’s helpen wij je op weg.

Wat is een beleggingsfonds?

Wanneer je begint met beleggen lijkt het misschien alsof het een kwestie van geluk is: als je de juiste aandelen of obligaties kiest, maak je kans op een goed rendement. Maar in de afgelopen 90 jaar hebben wij bij Robeco één belangrijke les geleerd: beleggen is geen gokken. Je kan de kans op succes vergroten door te gaan beleggen in een beleggingsfonds. Maar wat is een beleggingsfonds nou eigenlijk?
Lees meer

De voordelen van een beleggingsfonds

Een beleggingsfonds is een door experts beheerde portefeuille met beleggingen. Maar waarom zou je ervoor kiezen om te beginnen met beleggen in een beleggingsfonds? Waarom niet gewoon zelf je beleggingen selecteren? Wat zijn de voordelen van beleggen in een beleggingsfonds?

  • Automatische spreiding
  • Beginnen met kleine bedragen
  • Eigen strategie en focus
  • Gemak
Lees meer

Hoe kies ik een beleggingsfonds?

Wanneer je zelf gaat beginnen met beleggen in beleggingsfondsen is het belangrijk om na te denken over welke fondsen je kiest. Maar hoe kies je nou de beste fondsen? Waar moet je op letten bij het kiezen van een beleggingsfonds?
Lees meer

Wat kost beleggen in een beleggingsfonds?

Aan beleggen zijn kosten verbonden, en dat geldt uiteraard ook voor beleggen in een beleggingsfonds. Deze kosten zijn heel transparant. Wij rekenen namelijk maar twee soorten kosten: dienstverleningskosten en fondskosten. Online transacties zijn gratis. Graag leggen wij je uit waar deze kosten voor zijn, en hoeveel ze bedragen. Zo weet jij precies wat beleggen in een beleggingsfonds kost.
Lees meer

Top 5 Beleggingsfondsen bij Robeco

Begin je met beleggen in beleggingsfondsen? Om je te helpen met je keuze hebben wij de Top 5 best presterende beleggingsfondsen samengesteld. 

Kijk naar bewezen prestaties en kies voor de winnaars van nu.

Bekijk de Top 5 beleggingsfondsen

Beleggen voor beginners

Robeco maakt beleggen graag voor iedereen toegankelijk. Om het ook begrijpelijk te maken, hebben we de cursus beleggen voor beginners ontwikkeld. Wil jij ook leren beleggen, of meer weten over beleggen? Volg dan de video-cursussen, geschikt voor beginnende en ervaren beleggers.
Lees meer

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten