Wanneer je begint met beleggen lijkt het misschien alsof het een kwestie van geluk is: als je de juiste aandelen of obligaties kiest, maak je kans op een goed rendement. Maar in de afgelopen 85 jaar hebben wij bij Robeco één belangrijke les geleerd: beleggen is geen gokken. Je kan de kans op succes vergroten door te gaan beleggen in een beleggingsfonds. Maar wat is een beleggingsfonds nou eigenlijk?

Een beleggingsfonds is een door experts beheerde portefeuille waarin de inleg van verschillende beleggers is samengevoegd. Van die gezamenlijke inleg worden vervolgens door de fondsbeheerder (of fondsmanager) beleggingen geselecteerd en aangekocht. Meestal zijn dit goed gespreide beleggingen, zoals beleggingen in verschillende beleggingscategorieën (bijvoorbeeld aandelen en obligaties), regio’s, landen, sectoren of thema’s.

Ontdek wat de voordelen zijn van beleggen in een beleggingsfonds op de pagina: Wat zijn de voordelen van beleggen in een beleggingsfonds?

Benieuwd naar de beleggingsfondsen van Robeco?

Bij Robeco bieden we verschillende beleggingsvormen op het gebied van fondsbeleggen. Je kan een openen en zelf de fondsen kiezen waarin je wil beleggen. Of je kan kiezen voor of Robeco LIFE: beleggingsvormen waarbij je zelf het gewenste risico en/of de looptijd bepaalt en onze fondsmanagers de rest doen.

Welke variant je ook kiest: wees je ervan bewust dat beleggen kosten en risico’s met zich meebrengt die niet bij sparen voorkomen. Je kan bijvoorbeeld (een deel van) je inleg verliezen.

Wil je meer weten over beleggen in beleggingsfondsen en de kenmerken van een beleggingsfonds? Bekijk dan de video’s ‘Beleggen in beleggingsfondsen: hoe werkt het?’.