Wat kost beleggen in een beleggingsfonds?

Aan beleggen zijn kosten verbonden, en dat geldt uiteraard ook voor beleggen in een beleggingsfonds. Deze kosten zijn heel transparant. Wij rekenen namelijk maar twee soorten kosten: dienstverleningskosten en fondskosten1. Graag leggen wij je uit waar deze kosten voor zijn, en hoeveel ze bedragen. Zo weet jij precies wat beleggen in een beleggingsfonds kost.

Dienstverleningskosten

Dienstverleningskosten zijn de kosten die je betaalt voor je beleggingsrekening, je toegang tot het persoonlijke gedeelte van onze website (Mijn Robeco) en de administratie van je fondsen. Dienstverleningskosten worden per rekening berekend op basis van je belegde vermogen, en per kwartaal geïncasseerd.

Fondskosten

Fondskosten zijn de kosten voor het dagelijkse beheer van het fonds en worden automatisch ingehouden op het vermogen van het fonds. Fondskosten verschillen ook per fonds: je vindt ze onder het tabblad ‘Kosten’ van de fondsinformatiepagina. De daar genoemde fondskosten zijn voorlopig en worden in het jaarverslag definitief vastgesteld. Bekijk alle kosten nog eens overzichtelijk op deze pagina: Helder inzicht in uw kosten

Voorbeeld

Bij een belegging van 20.000 euro in het fonds Robeco Sustainable Global Stars betaal je 0,36% dienstverleningskosten en 0,66% fondskosten. In totaal dus 1,02%.

Ontdek welke soorten beleggingsfondsen er zijn op de pagina: Welke soorten beleggingsfondsen zijn er?

Benieuwd naar de beleggingsfondsen van Robeco?

Bij Robeco bieden we verschillende beleggingsvormen op het gebied van fondsbeleggen. Je kan een Robeco Fondsenrekening openen en zelf de fondsen selecteren waarin je wil beleggen. Of je kan kiezen voor Robeco ONE of Robeco LIFE: beleggingsvormen waarbij je zelf het gewenste risico en/of de looptijd bepaalt en onze fondsmanagers de rest doen.

Welke variant je ook kiest: wees je ervan bewust dat beleggen kosten en risico’s met zich meebrengt die niet bij sparen voorkomen. Je kan bijvoorbeeld (een deel van) je inleg verliezen.

Wil je meer weten over beleggen in beleggingsfondsen en de verschillende factoren die meewegen in de keuze voor een beleggingsfonds? Bekijk dan onze gratis cursus ‘Beginnen met beleggen’.


1 Online transacties zijn per 1-mei 2022 gratis. We rekenen nog wel kosten voor telefonische transacties. Deze bedragen 0,35%.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten