Beleggen voor beginners

Robeco maakt beleggen graag voor iedereen toegankelijk. Om het ook begrijpelijk te maken, hebben we de Robeco Quick Course ontwikkeld. Wil jij ook leren beleggen, of meer weten over beleggen? Volg dan de video-cursussen, geschikt voor beginnende en ervaren beleggers. Door het volgen van de Quick Course leer je veel over beleggen en ontdek je of beleggen iets voor jou is.

Quick Course 1: Waarom zou ik beleggen?

Je kan je vermogen op veel manieren laten groeien, bijvoorbeeld door te sparen of beleggen. Het is ook mogelijk om te sparen én beleggen. In deze cursus leer je wat het beste aansluit bij jouw behoeftes, aangezien er verschillende mogelijkheden zijn om je vermogen te laten groeien.

Totale cursusduur: 19 minuten

Bekijk de video's

Wat leer je van deze Quick Course?
Na het volgen van deze Quick Course zou je voldoende informatie moeten hebben om een keuze te maken tussen sparen en/of beleggen. Wil je in één oogopslag zien of beleggen iets voor jou zou kunnen zijn?

Quick Course 2: Basisregels bij beleggen

In de eerste Quick Course hebben we uitgelegd waar je op moet letten voordat je begint met beleggen. Bij beleggen horen echter bepaalde basisregels. Zo is het verstandig om naast je beleggingen ook spaargeld aan te houden voor onverwachte uitgaven en is het belangrijk goed voor ogen te hebben wat je beleggingsdoel is. In deze cursus leggen we dan ook uit met welke basisregels je rekening moet houden en komt het verschil tussen zelf beleggen en laten beleggen aan bod.

Totale cursusduur: 20 minuten

Bekijk de video's

Wat leer je van deze Quick Course?
Na het zien van deze cursus heb je informatie gekregen om aan de hand van je eigen uitgangspunten een keuze te kunnen maken om je vermogen te laten beleggen. Wil je je vermogen laten beleggen? Dan kan je nu starten met beleggen.

Quick Course 3: De kenmerken van een beleggingsfonds

Als je bekend bent met de basisregels bij beleggen en tot de conclusie gekomen bent dat beleggen wat voor jou is, kan je zelf aan de slag. Bij Robeco kan je beleggen in beleggingsfondsen. Een beleggingsfonds is misschien net wat anders dan je gewend bent, als je denkt aan beleggen. In deze cursus leggen we dan ook uit wat een beleggingsfonds is en wat je van een beleggingsfonds kan verwachten. Ook lichten we toe hoe je een beleggingsfonds kiest dat bij jouw wensen aansluit.

Totale cursusduur: 22 minuten

Bekijk de video's

Wat leer je van deze Quick Course?
Na het volgen van de voorgaande cursussen en deze cursus wordt je duidelijk of je het leuk vindt zelf te beleggen of het gemak van laten beleggen jou meer aanspreekt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Quick course 4: Zelf je beleggingsportefeuille samenstellen en bijhouden

In de eerdere video’s is het verschil tussen zelf beleggen en laten beleggen toegelicht. Als je zelf wilt beleggen, kan je de laatste cursus gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Je leert de juiste spreiding aan te brengen voordat je start met het samenstellen van je eigen portefeuille en hoe je je portefeuille vervolgens kunt bijhouden.

Totale cursusduur: 13 minuten

Bekijk de video's

Wat leer je van deze Quick Course? Na het bekijken van deze reeks heb je informatie gekregen om zelf een goed gespreide beleggingsportefeuille samen te stellen en onderhouden via Robeco PLUS.

Heb je vragen over beleggen?

Twijfel je over de beleggingsoplossing die aansluit op jouw wensen of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experts zit klaar om al je beleggingsvragen te beantwoorden.

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Met een medewerker spreken?

Door de enorme drukte zijn de wachttijden langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. Wilt u toch contact met ons opnemen dan zijn wij op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 17.30 uur.

Chatten

In gesprek
Chat offline

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten