Laten beleggen

Robeco KIDS

 • Eenvoudig beleggen voor je kind
 • Starten vanaf € 50
 • Voor de toekomstplannen van je kind
Open een kindrekening

Laat ons werken voor de toekomst van je kind

Als ouder werk je keihard voor de toekomst van je kind. Een bijdrage aan de toekomstplannen van jouw kind, bijvoorbeeld studie, eerste huis of een periode in het buitenland kun je eenvoudig beleggen. Als je op tijd begint met vermogen opbouwen, kun jij dromen waarmaken.

Zo werkt Robeco KIDS

 1. 1

  Kies een fondsvariant

 2. 2

  Open een rekening voor je kind

 3. 3

  Start met beleggen en ontvang € 25 zakgeld

Bepaal allereerst of beleggen aansluit bij jouw wensen. Een handig hulpmiddel is onze Checklist sparen of beleggen (PDF). Zorg dat je de basisregels kent voordat je begint met beleggen.

Wat zijn de toekomstplannen van je kind?

Aan welk doel wil jij bij kunnen dragen? Een rijbewijs, studie of een eigen woning? Aan iedere droom hangt een ander prijskaartje en daarom ook een andere beleggingsstrategie. Doe nu de KIDS-check, bekijk de kosten van verschillende toekomstplannen en ontdek hoeveel beleggen jullie op kan leveren.

 • e
Doel bedrag
€0 Let op: de genoemde bedragen zijn indicatief en gebaseerd op data uit 2018. Studiekosten Een uitwonende student heeft volgens het NIBUD ruim €1.200 per maand nodig (1). Vier jaar studeren kost dan al snel €58.000. Stel dat je hiervan de helft bijdraagt dan kom je op een bedrag van ruim €29.000- Bijdrage eerste woning. Sinds januari 2018 kun je maximaal 100% van de waarde van een woning financieren met een hypotheek. Dat betekent dat je kind bijkomende kosten zelf moet betalen. Stel dat een starterswoning €200.000 kost, dan moet je kind uit eigen middelen ruim €12.000 betalen (2). Een deel van deze kosten is fiscaal aftrekbaar. Daarnaast geven starters ook geld uit aan de inrichting van hun woning. Gemiddeld zal je kind voor een starterswoning ongeveer €15.500 zelf moeten financieren. Naar het buitenland De kosten voor een buitenlandse studie binnen Europa kunnen oplopen tot €10.000 voor zes maanden. Een wereldreis van een half jaar is ongeveer even duur. Auto Om een rijbewijs te halen heeft een gemiddelde leerling 35-45 lessen(3) nodig die tussen €30 tot €50 per uur kosten(4). Gemiddeld kost een rijbewijs ongeveer €2.000. Auto’s zijn er in alle prijsklassen. Vanaf €3.000 heeft je kind waarschijnlijk een leuke eerste auto. (1) Bron: http://www.nibud.nl/consumenten/wat-kost-studeren/ (2) Bron: https://www.hypotheker.nl/begrippenlijst/huis-kopen/kosten-aankoop-woning/ (3) Bron: http://www.anwb.nl/auto/rijbewijs/tarieven (4) Bron: http://financieel.infonu.nl/geld/94799-wat-kost-een-rijles-per-uur.html
Verwacht resultaat
34.143
Met een totale inleg van 23.000

Let op: de genoemde bedragen zijn indicatief en gebaseerd op data uit 2018.

Let op: de genoemde bedragen zijn indicatief en gebaseerd op data uit 2018.

Hoe werkt de KIDS-check? 

In de KIDS-check kun je kiezen voor welk doel je vermogen wilt opbouwen. In de tool staan bedragen per doel weergegeven. Deze bedragen zijn indicatief en gebaseerd op data uit 2018. Daarnaast kun je met de KIDS-check een verwacht bedrag berekenen. Dit doe je door de volgende gegevens in te vullen: de huidige leeftijd van je kind, de leeftijd van je kind waarop je het geld nodig hebt, een eenmalige inleg, een maandelijkse inleg en het door jou gewenste rendement. Let op: het werkelijke rendement is afhankelijk van de prestaties van het beleggingsfonds dat je kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Beleggen volgens Robeco

Beleggen bij Robeco doe je zonder kopzorgen. Iedereen kan bij Robeco eenvoudig online beleggen. Kies een variant die aansluit bij jouw wensen en onze beleggingsexperts gaan voor je aan de slag. Wat ons uniek maakt?

 • 90 jaar beleggingservaring
 • 94% van onze klanten beveelt ons aan
 • Actuele rendementen in de Robeco app
 • Kosteloos in- en uitstappen
 • Prijswinnende fondsen en fondsmanagers
 • Start nu met beleggen vanaf € 50

Start nu met beleggen

Kies een variant en open eenvoudig een rekening
Open een kindrekening

Wilt u beleggen voor uw kleinkind? Neem dan deze stappen

 1. 1

  Kies voor Robeco ONE of Robeco Plus

 2. 2

  Vraag de ouders om een kindrekening te openen voor uw kleinkind. Zij activeren de kindrekening met een eerste storting vanaf hun tegenrekening

 3. 3

  Stel een stortingsmix in op de rekening van uw kleinkind. Zo worden uw stortingen automatisch belegd

Niet gevonden wat je zocht?

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Veelgestelde vragen

 • Er zijn 2 mogelijkheden om een rekening te openen voor jouw kind: je kunt zelf een rekening openen voor jouw kind of een rekening openen op naam van jouw kind. Let op: bij de laatste optie krijgt jouw (minderjarige) kind zeggenschap over het vermogen op de dag dat hij of zij 18 wordt.

 • Er kunnen twee wettelijk vertegenwoordigers bij een rekening worden geregistreerd.Beiden kunnen dan de rekeninggegevens online inzien en opdrachten plaatsen.Ook kan er een gemachtigde toegevoegd worden aan de kindrekening.Een gemachtigde kan de rekening inzien en opdrachten plaatsen,maar kan geen tegenrekening of andere rekeninggegevens wijzigen.Een kindrekening kan alleen op naam van je kind staan.We staan geen gezamenlijke rekening met een minderjarige toe.Wil je (gedeeltelijk) medezeggenschap houden over de rekening? Dan kun je in de laatste maand voordat je kind 18 jaar wordt, jezelf toe laten voegen als tweede rekeninghouder of je kunt de Robecorekening op naam van de wettelijk vertegenwoordigers plaatsen.

 • Als wettelijk vertegenwoordiger kun je eenvoudig storten op de Robecorekening van jouw kind met iDEAL.

  Als grootouder (of gemachtigde) kun je géén tegenrekening toe laten voegen aan de kindrekening. Daardoor is het niet mogelijk om via iDEAL te storten. Wél kun je vanaf jouw eigen bankrekening eenmalig of maandelijks een bedrag storten op de kindrekening. Gebruik hiervoor het algemene Robecorekeningnummer: NL75 RABO 0300 0000 14. Vul bij ‘Omschrijving’, ‘Mededelingen’ of ‘Betreft’ het Robecorekeningnummer van jouw kleinkind in.

Met een medewerker spreken?

Bereikbaar: maandag t/m donderdag: 09:00 - 21:00 | vrijdag: 09:00 - 17:30 | zaterdag: 10:00 - 16:00

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten