Laten beleggen

Robeco KIDS

 • Eenvoudig beleggen voor je kind
 • Starten vanaf € 50
 • Voor de toekomstplannen van je kind
Open een kindrekening

Laat ons werken voor de toekomst van je kind

Als ouder werk je keihard voor de toekomst van je kind. Een bijdrage aan de toekomstplannen van jouw kind, bijvoorbeeld studie, eerste huis of een periode in het buitenland kun je eenvoudig beleggen. Als je op tijd begint met vermogen opbouwen, kun jij dromen waarmaken.

Zo werkt Robeco KIDS

 1. 1

  Kies een fondsvariant

 2. 2

  Open een rekening voor je kind

 3. 3

  Start met beleggen

Bepaal allereerst of beleggen aansluit bij jouw wensen. Een handig hulpmiddel is onze Checklist sparen of beleggen (PDF). Zorg dat je de basisregels kent voordat je begint met beleggen.

Wat zijn de toekomstplannen van je kind?

Aan welk doel wil jij bij kunnen dragen? Een rijbewijs, studie of een eigen woning? Aan iedere droom hangt een ander prijskaartje en daarom ook een andere beleggingsstrategie. Doe nu de KIDS-check, bekijk de kosten van verschillende toekomstplannen en ontdek hoeveel beleggen jullie op kan leveren.

 • e
Doel bedrag
€0 Let op: de genoemde bedragen zijn indicatief en gebaseerd op data uit 2018. Studiekosten Een uitwonende student heeft volgens het NIBUD ruim €1.200 per maand nodig (1). Vier jaar studeren kost dan al snel €58.000. Stel dat je hiervan de helft bijdraagt dan kom je op een bedrag van ruim €29.000- Bijdrage eerste woning. Sinds januari 2018 kun je maximaal 100% van de waarde van een woning financieren met een hypotheek. Dat betekent dat je kind bijkomende kosten zelf moet betalen. Stel dat een starterswoning €200.000 kost, dan moet je kind uit eigen middelen ruim €12.000 betalen (2). Een deel van deze kosten is fiscaal aftrekbaar. Daarnaast geven starters ook geld uit aan de inrichting van hun woning. Gemiddeld zal je kind voor een starterswoning ongeveer €15.500 zelf moeten financieren. Naar het buitenland De kosten voor een buitenlandse studie binnen Europa kunnen oplopen tot €10.000 voor zes maanden. Een wereldreis van een half jaar is ongeveer even duur. Auto Om een rijbewijs te halen heeft een gemiddelde leerling 35-45 lessen(3) nodig die tussen €30 tot €50 per uur kosten(4). Gemiddeld kost een rijbewijs ongeveer €2.000. Auto’s zijn er in alle prijsklassen. Vanaf €3.000 heeft je kind waarschijnlijk een leuke eerste auto. (1) Bron: http://www.nibud.nl/consumenten/wat-kost-studeren/ (2) Bron: https://www.hypotheker.nl/begrippenlijst/huis-kopen/kosten-aankoop-woning/ (3) Bron: http://www.anwb.nl/auto/rijbewijs/tarieven (4) Bron: http://financieel.infonu.nl/geld/94799-wat-kost-een-rijles-per-uur.html
Verwacht resultaat
34.143
Met een totale inleg van 23.000

Let op: de genoemde bedragen zijn indicatief en gebaseerd op data uit 2018.

Let op: de genoemde bedragen zijn indicatief en gebaseerd op data uit 2018.

Hoe werkt de KIDS-check? 

In de KIDS-check kun je kiezen voor welk doel je vermogen wilt opbouwen. In de tool staan bedragen per doel weergegeven. Deze bedragen zijn indicatief en gebaseerd op data uit 2018. Daarnaast kun je met de KIDS-check een verwacht bedrag berekenen. Dit doe je door de volgende gegevens in te vullen: de huidige leeftijd van je kind, de leeftijd van je kind waarop je het geld nodig hebt, een eenmalige inleg, een maandelijkse inleg en het door jou gewenste rendement. Let op: het werkelijke rendement is afhankelijk van de prestaties van het beleggingsfonds dat je kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Beleggen volgens Robeco

Beleggen bij Robeco doe je zonder kopzorgen. Iedereen kan bij Robeco eenvoudig online beleggen. Kies een variant die aansluit bij jouw wensen en onze beleggingsexperts gaan voor je aan de slag. Wat ons uniek maakt?

 • 90 jaar beleggingservaring
 • 94% van onze klanten beveelt ons aan
 • Actuele rendementen in de Robeco app
 • Kosteloos in- en uitstappen
 • Prijswinnende fondsen en fondsmanagers
 • Start nu met beleggen vanaf € 50

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

 • De wettelijk vertegenwoordigers van het kind kunnen geld storten via iDeal. Dat wordt dan automatisch belegd volgens de gekozen fondsverdeling. Grootouders kunnen alleen via de wettelijk vertegenwoordigers geld overmaken.

 • Tot het kind meerderjarig is wordt het vermogen toegerekend aan het vermogen van de wettelijk vertegenwoordiger(s) van het kind. Zodra het kind meerderjarig (18) is, rekent de belastingdienst het vermogen toe aan het kind.

 • Als grootouder kun je geen rekening openen voor je kleinkind(eren). Wél kun je vragen of de wettelijk vertegenwoordiger(s) van je kleinkind(eren) een rekening wil openen.

 • De toegang tot de rekening vervalt vanaf de dag waarop het kind meerderjarig wordt. Via een machtiging zou je eventueel weer inzage kunnen verschaffen.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

 • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
 • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
 • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten