Beleggingstools

Zelf aan de slag met online hulpmiddelen.

Op diverse plekken op de site treft u beleggingshulp aan. Dit is bedoeld om u een weloverwogen keuze te laten maken. De belangrijkste beleggingstools staan op deze pagina vermeld.

Sparen versus beleggen

U kunt uw vermogen op diverse manieren laten groeien, bijvoorbeeld via sparen of beleggen.

In de ‘Sparen versus Beleggen’ tool vergelijkt u eenvoudig de rendementen van sparen en beleggen. Dit kunt u doen vanaf 1993 tot nu. U kiest hierbij zelf de periode door de schuif te verplaatsen.

Vergelijk de rendementen van sparen vs beleggen

Welke inleg past bij mij?

Ook met een klein bedrag kunt u uw vermogen laten groeien. U kunt dit eenvoudig doen via Maandbeleggen.

Snel zien wat u met uw inleg kunt bereiken? Vul dan de Robeco Geldmeter in. U berekent zo ook eenvoudig de resultaten van periodiek en eenmalig inleggen.

Wat kan Robeco PLUS mij opleveren?

Wil je snel zien wat Robeco PLUS je kan opleveren? Vul de Robeco Geldmeter in. Je berekent zo ook eenvoudig de resultaten van maandelijks en eenmalig inleggen.

  • e

Verwacht resultaat: 17.143

(Totale investering: € 12.500,- ) Kies een fonds

Let op: het werkelijke rendement is afhankelijk van de prestaties van het beleggingsfonds dat je kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Let op: het werkelijke rendement is afhankelijk van de prestaties van het beleggingsfonds dat je kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Spreid uw risico

Voorbeeldportefeuille

Gaat u beleggen, dan kunt u uw geld het beste spreiden over meerdere fondsen. Dat zorgt voor een lager risico. De voorbeeldportefeuille kan u helpen om eenvoudig een goed gespreide portefeuille samen te stellen.

Bekijk de voorbeeldportefeuille

Fondsselector

Met een paar muisklikken maakt u aan de hand van diverse criteria een selectie uit meer dan tachtig Robeco-fondsen. U kunt fondsen op een rijtje zetten en beoordelen op basis van: categorie, rendement en risico, Morningstar rating en dividend. De top 3 van deze lijst kunt u daarna met elkaar vergelijken. U kunt de geselecteerde fondsen als favoriet behouden, waardoor ze bewaard blijven.

Ga naar Fondsselector

Aan beleggen zijn kosten verbonden.

Rekenhulp kosten

U betaalt een bedrag voor onze dienstverlening en fondskosten voor het beheer van uw fonds. Doet u aan- of verkopen? Dan betaalt u veelal ook transactiekosten. Wilt u weten hoeveel u betaalt? Gebruik de rekenhulp voor een kostenindicatie.

Ga naar de rekenhulp kosten

Robeco app

Wil je maandelijks vermogen opbouwen of je maandelijkse incasso-opdracht wijzigen? Dan kan dit vanaf nu eenvoudig via de app. Zo blijf je altijd en overal op de hoogte van de koersen en actualiteiten met de mogelijkheid om hiernaar te handelen. Een greep uit wat je kunt met de app:

  • Bekijk in één overzicht de waarde van je portefeuille en je rendement
  • Geef eenvoudig je (maandelijkse) beleggingsopdrachten, overboekingen en stortingen door
  • Bekijk met de portefeuillescan in welke categorieën en regio’s je belegt
  • Navigeer eenvoudig in het menu tussen verschillende rekeningen
  • Beheer je instellingen voor het ontvangen van e-mailabonnementen, zoals de Nieuwsbrief, de Beleggingsvisie of serviceberichten
  • Volg het laatste beursnieuws en de actuele koersen (ook zonder Robecorekening)
Zaken regelen via de Robeco app

Robeco Quick Course: Beleggen voor beginners

Via de Robeco Quick Course leert u alles over fondsbeleggen. In korte en duidelijke video’s leert u welke fondsen er zijn en waarmee u rekening moet houden, maar ook dat er altijd risico’s zijn en dat u uw geld moet spreiden.

Bekijk de Robeco Quick Course

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten