Robeco PLUS

Voorbeeldportefeuille

  • Eenvoudig goed gespreid je risico beheersen
  • Beleggen in een mix van aandelen en obligaties
  • Toets je portefeuille aan die van onze experts

Eenvoudig goed gespreid beleggen

Een goede spreiding bij beleggen is de belangrijkste manier om je beleggingsrisico te beperken. Valt het resultaat van de ene belegging tegen? Dan kan dat met een andere belegging gecompenseerd worden. Wil je weten hoe je je geld in één keer zorgvuldig kunt spreiden, zonder dat het je veel tijd kost? Bekijk dan onze voorbeeldportefeuille.

Verdeling over beleggingscategorieen

Volgens onze beleggingsexperts bestaat een goed gespreide beleggingsportefeuille altijd minimaal uit aandelen, obligaties en spaargeld. Bij Robeco kies je voor aandelenfondsen en obligatiefondsen. Bekijk in de grafiek hoe de verdeling eruit kan zien als een gemiddeld (neutraal) risico je uitgangspunt is.

Door te beleggen in een paar Robecofondsen en een deel als spaargeld aan te houden kun je je risico al flink spreiden. Dit effect wordt nog versterkt als de beleggingen per categorie wereldwijd zijn verdeeld over verschillende regio’s en/of sectoren.

Weten hoe je dit kunt invullen met fondsen?

Wil je weten met welke fondsen je deze verdeling kunt invullen? We geven je een voorbeeld:

Categorie
Belegt
AandelenRobeco Sustainable Global Stars EquitiesWereldwijd
ObligatiesRobeco Global Total Return Bond FundWereldwijd

Rekenvoorbeeld

Had je op 1 januari 2023 EUR 1.000 op deze manier belegd, dan was je rendement tot en met 28 februari 1,48% (€14,80). Was je 3 jaar geleden begonnen, dan was je totale rendement 9,43% (€94,34)*

* De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De getoonde rendementen zijn na aftrek van fondskosten. Er is geen rekening gehouden met dienstverleningskosten. We gaan in dit voorbeeld uit van een spaarrente van 0,36% per jaar.

Voeg beide fondsen toe

Interessant? Je voegt de fondsen met één klik op de button toe aan je winkelwagen.

Selecteer alle fondsen
Door onze experts geselecteerd als goede basis voor uw portefeuille
Het oudste beleggingsfonds van Nederland belegt wereldwijd in 30 tot 40 bedrijven, die zich onderscheiden door een hoge winstgevendheid en duurzame bedrijfsvoering.
Door onze experts geselecteerd als goede basis voor uw portefeuille
Speel snel in op rente- en valutabewegingen, dankzij de flexibiliteit die de fondsmanager heeft om te beleggen in staats- en bedrijfsobligaties wereldwijd.

Veelgestelde vragen over de voorbeeldportefeuille

  • Je kunt ervoor kiezen om in één aandeel, obligatie of beleggingsfonds te beleggen. Je resultaat is dan volledig afhankelijk van die ene belegging. Door je beleggingen te verdelen over verschillende categorieën zoals aandelen en obligaties zal de waarde van je portefeuille zich stabieler ontwikkelen. Een tegenvaller in het ene segment wordt vaak gecompenseerd door een meevaller in een andere categorie.

  • Ja, dat kan. Met de genoemde fondsen doen we een voorstel hoe je je portefeuille kunt verdelen. Heb je al Robecofondsen, dan kun je de voorbeeldportefeuille gebruiken om de verdeling over aandelen, obligaties en spaargeld te bepalen. Je hebt dan bijvoorbeeld twee aandelenfondsen, die samen het aandelengedeelte van je totale portefeuille vormen. Let er dan wel op dat het risico van die fondsen kan afwijken van de voorgestelde fondsen.

  • Als je de voorbeeldportefeuille hebt aangekocht dan heb je je beleggingen goed gespreid. Maar soms kan het nodig zijn om je portefeuille aan te passen. Vanwege het beursklimaat bijvoorbeeld. Of omdat je doelstellingen zijn gewijzigd. Of door scheefgroei: door de koersontwikkeling van je fondsen verandert ook de verhouding tussen de verschillende beleggingscategorieen in je portefeuille. Controleer minstens één keer per jaar of de verdeling over de beleggingscategorieen nog aansluit bij jouw persoonlijke situatie en doelen.

  • Met de fondsen die onze experts hebben geselecteerd heb je een goede basisselectie uit het totale aanbod van Robeco: je belegt in fondsen met een lange historie, die wereldwijd beleggen. Zo heb je het beste van Robeco, verenigd in één portefeuille.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten