Laat ons hard werken voor jouw nieuwe doel

Is het bedrag op je Robecorekening uitgegroeid tot een mooi bedrag? En ga je er een onvergetelijke wereldreis van maken of je hypotheek mee aflossen? Dat juichen we van harte toe, want beleggen is nooit een doel op zich. Het is een middel om bepaalde doelen te bereiken. Daarom is het belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over de bestemming van je geld. Dat doel mag ook minder concreet zijn. Veel mensen willen met hun beleggingen gewoon een vermogen opbouwen waar ze later op terug kunnen vallen. Een handige regel is: spaar voor een concreet doel binnen 3 jaar en beleg voor een doel op de langere termijn. Aan welk nieuw potje ga jij beginnen voor later? Bekijk de tips en inspiratie op deze pagina.

Save it for a rainy day​

De Amerikaanse zakenman en investeerder Warren Buffett zei ooit: ‘Do not save what is left after spending; instead spend what is left after saving.’ Zet aan het begin van de maand geld opzij, meteen nadat je geld hebt ontvangen. Want er blijft aan het einde van de maand (bijna) nooit iets over.

Sta niet te lang aan de zijlijn​

Geld wat niet belegd is, kan ook niet renderen. Ben je onzeker over je instapmoment? Begin dan in stapjes op te bouwen via maandbeleggen.

Beleggen

Wat is jouw doel?

Beleggen doe je om een doel te bereiken, wanneer je dat doel wilt bereiken is bepalend hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hoe meer rendement je wilt behalen, hoe hoger het risico je bereid moet zijn om te nemen. Maar je belegging kan ook in waarde dalen, dus beleg alleen met geld dat je over hebt. En houd buiten je beleggingen om een buffer voor onverwachtse uitgaven. Bereken hieronder wat beleggen jou op kan leveren.

  • e

Verwacht resultaat: 17.143

(Totale investering: € 12.500,- ) Kies je Robeco
ONE variant

Let op: het werkelijke rendement is afhankelijk van de prestaties van het beleggingsfonds dat je kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Let op: het werkelijke rendement is afhankelijk van de prestaties van het beleggingsfonds dat je kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken. Wanneer je dat doel wilt bereiken bepaalt hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt: hoe meer rendement je wilt behalen, des te hoger is het risico dat je bereid moet zijn om te nemen. En hoe langer je wilt beleggen, des te groter is de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachte uitgaven.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten