Robeco Asia-Pacific Equities F EUR

Beleg in ontwikkelde en opkomende landen in Azië en de Pacific, zoals Japan en Australië. Onze fondsmanager heeft een selectie gemaakt van interessante bedrijven.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Asia-Pacific Equities F EUR fonds?

Robeco Asia-Pacific Equities belegt in zowel ontwikkelde- als opkomende markten in Azië en de Pacific. De goed gespreide maar geconcentreerde portefeuille bestaat uit een zorgvuldig samengestelde selectie van zo'n 90 aandelen in landen als Japan, China, Zuid-Korea en Australië.

Arnout van Rijn
Arnout van Rijn
Fondsmanager sinds
Arnout van Rijn is CIO Asia-Pacific, co-hoofd van het Asia Pacific-team en hoofd-portefeuillemanager van Robeco Asia-Pacific Equities. Van 2003 tot 2007 was hij hoofd-portefeuillemanager van Rolinco, een van de vlaggenschepen onder de aandelenproducten van Robeco. Daarvoor had hij een aantal functies op de afdeling Equity van Robeco voor de Europese, Aziatische en Amerikaanse markt. Sinds de oprichting in 1994 tot aan 2000 was Arnout van Rijn portefeuillemanager van het fonds Robeco Emerging Markets Equities. Van 2000 tot 2002 was hij werkzaam in Hongkong als hoofd van de Fund Desk bij Rabo Investment Management. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1990. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Fondsmanager vertelt

We blijven positief over onze markten Mogelijk volgt er op korte termijn een correctie als de rente begint te stijgen, maar waarschijnlijk hebben groeiaandelen daar meer last van dan waardeaandelen. Vooral Japan zou echt profiteren van een langdurig hogere inflatie. In Japan is de vraag naar aandelen van grote instellingen hoog en worden bedrijven beloond voor hun genereuzere beleid op het gebied van aandeelhoudersrendement. De Chinese economie is opgekrabbeld uit een groeirecessie en ziet de groei herstellen – al zijn daar wel hogere schuldniveaus en stimulering door de overheid voor nodig. Korea is een goede markt voor geduldige waardebeleggers, hoewel de politieke onrust de markt tijdelijk kan hinderen. De regionale winstverwachtingen zijn goed (17% voor 2017). De portefeuille van het fonds (82 bedrijven) biedt waar voor zijn geld bij 13x de verwachte winst, 7,3x de cashflow, 1,1x de boekwaarde en een dividendrendement van 2,6%.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen