Robeco BP European Premium Equities C EUR

De aandelen in dit dividenduitkerende fonds worden in heel Europa geselecteerd op basis van onder meer hun aantrekkelijke prijs en groeipotentieel.
Rendement afgelopen jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco BP European Premium Equities C EUR fonds?

Het fonds belegt in ondergewaardeerde kleine, middelgrote en grote ondernemingen in heel Europa. Voor de selectie wordt verder gekeken dan alleen de balans, omzet en toekomstverwachtingen. De aandelen worden ook geselecteerd op basis van een analyse van de fundamentele mogelijkheden van het bedrijf op de lange termijn en de prestaties ten opzichte van de concurrentie op korte termijn.

Joshua Jones & Christopher Hart, CFA
Joshua Jones & Christopher Hart, CFA
Fondsmanager sinds
De heer Hart is senior portefeuillemanager van de producten Boston Partners Global Equity en Boston Partners International Equity. Daarvoor was hij portefeuillemanager voor de Boston Partners International Small Cap Value-portefeuille. En daarvoor werkte hij drie jaar als assistent-portefeuillemanager voor de Boston Partners Small Cap Value-portefeuilles. Hij heeft ook als researchanalist gewerkt met als specialisaties de aandelenmarktsectoren conglomeraten, bouw en techniek, machines, luchtvaart en defensie, en REITS. Hij was researchanalist bij Fidelity Investments voordat hij bij Robeco in dienst kwam. De heer Hart studeerde aan de Clemson University waar hij een Bachelor of Science behaalde in finance, met corporate finance als specialisatie. Tevens is hij Chartered Financial Analyst® (CFA). Hij heeft meer dan 25 jaar beleggingservaring. De heer Jones is portefeuillemanager van de producten Boston Partners Global Equity en Boston Partners International Equity. Voordat hij portefeuillemanager werd, werkte hij als researchanalist. Hij was gespecialiseerd in de aandelenmarktsectoren energie, metalen en mijnbouw en was een wereldwijde generalist. Voordat hij bij Robeco in dienst kwam was hij consulting associate bij Cambridge Associates, waar hij zich richtte op hedgefondsen. De heer Jones studeerde economie aan Bowdoin College. Tevens is hij Chartered Financial Analyst® (CFA). Hij heeft 11 jaar beleggingservaring.

Fondsmanager vertelt

De Europese markten maakten pas op de plaats in oktober, maar liggen year-to-date nog steeds voor op de wereldwijde ontwikkelde markten.  De outperformance van deze regio is voor een groot deel toe te schrijven aan de sterker wordende economische kracht en politieke zekerheid.   We verwachten dat het politieke/economische klimaat gezond blijft op de korte termijn.  Het recente succes van de regio heeft echter geleid tot hogere waarderingen en een sterke euro, wat ongunstig kan zijn voor Europese aandelen.   Toch zijn wij optimistisch over de fundamentele en waarderingsverschillen tussen individuele effecten.  Zoals altijd is de portefeuille goed gepositioneerd, met belangen waarin de drie criteria van Boston Partners (aantrekkelijke waarderingen, solide fundamentals en identificeerbare katalysatoren) tot uitdrukking komen.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaalt u % aan onderliggende transactiekosten. Dat zijn de kosten die het fonds maakt voor het aan- en verkopen van posities.


Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen