Robeco Chinese A-share Equities F EUR

Beleg in een van de grootste groeimarkten ter wereld via een geconcentreerde portefeuille met binnenlandse aandelen van toonaangevende Chinese bedrijven, beheerd door onze lokale specialisten.
Nog geen rendements historie
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Chinese A-share Equities F EUR fonds?

Robeco Chinese A-share Equities belegt in Chinese binnenlandse aandelen, de A-aandelen. Dit type aandeel is pas sinds enkele jaren voor een selecte groep buitenlandse beleggers zoals Robeco toegankelijk. Het fonds zoekt naar aantrekkelijke economische thema's en selecteert fundamenteel gezonde bedrijven. Met dit fonds speel je in op de mogelijkheden van een van de grootste groeimarkten ter wereld. Je belegt in een geconcentreerde portefeuille van 30 tot 50 voornamelijk Chinese binnenlandse aandelen. De aandelen worden beheerd door Robeco's lokale specialisten.

Victoria Mio
Victoria Mio
Fondsmanager sinds
Victoria Mio geeft leiding aan het team van portefeuillemanagers van Robeco Chinese Equities. Mevrouw Mio is senior portefeuillemanager en lid van het Asia-Pacific-team. Haar vaardigheid in Mandarijn en Kantonees Chinees, haar status als Certified Public Accountant in de VS en haar ervaring als Financial Risk Manager helpen haar bij de uitvoering van deze taak. Voordat zij in 2006 bij Robeco in dienst kwam, werkte Victoria zeven jaar in de VS en vijf jaar in China waar zij verscheidene managementfuncties bekleedde bij verschillende financiële instellingen, zoals JP Morgan Chase & Co, Asterion Capital LLC en Banco Nacional Ultramarino SA. Zij begon haar carrière in de financiële sector in 1992. Victoria Mio heeft een MBA-diploma van de Wharton School van de University of Pennsylvania in de Verenigde Staten en een bachelorstitel in Accounting & Finance van de Universiteit van Macau in China. Mevrouw Mio is CFA Charterholder.

Fondsmanager vertelt

Vooral in het midstream- en upstreamsegment van de cyclische sectoren zagen we verbeterde winsten en analisten begonnen de winst- en koersverwachtingen naar boven bij te stellen. Door het herstel van de economie verwachten we positieve groeivooruitzichten voor de beursgenoteerde bedrijven als geheel. De year-to-date economische cijfers en de bedrijfswinsten van China over de eerste helft van 2017 ondersteunen de opvatting dat de Chinese economie er nu beter voorstaat dan vorig jaar. We geloven dat de geleidelijke winstgroei van de A-aandelen in de niet-financiële sector zal doorzetten. De markt voor A-aandelen blijft profiteren van een versterking van de renminbi en een consistente kapitaalinstroom.Wij denken dat het economische herstel in China, dat in 2016 werd ingezet, in 2018 doorzet. De economische hervormingen zullen verder worden doorgevoerd en de verdere urbanisatie en industriële consolidatie zullen aanhouden. Daarnaast zullen de verwachtingen voor zowel de industrie als de consumptie naar boven worden bijgesteld. Ook de globalisering van de economie en de financiële markten houdt waarschijnlijk aan.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaalt u % aan onderliggende transactiekosten. Dat zijn de kosten die het fonds maakt voor het aan- en verkopen van posities.


Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen