Robeco Emerging Debt F EUR

Dit fonds belegt voornamelijk in staats- en bedrijfsobligaties van ondernemingen die actief zijn in opkomende landen als Indonesië en Maleisië.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Emerging Debt F EUR fonds?

Robeco Emerging Debt belegt zowel in staats- als bedrijfsobligaties in opkomende landen. De obligaties kunnen luiden in wereldwijd verhandelde valuta's (harde valuta's) en in lokale valuta's. Het veelzijdige karakter van dit fonds zorgt voor beter spreiding. De fondsmanagers kunnen flexibel inspelen op de aantrekkelijkste kansen in een markt die gevormd wordt door 30 landen en 200 uitgevende partijen.

Paul Murray-John
Paul Murray-John
Fondsmanager sinds
Paul Murray-John is sinds 1 februari 2015 hoofd-portefeuillemanager van de Robeco Emerging Debt-strategie, die is geïntroduceerd in juni 2011, en van de kwantitatieve durationstrategie Robeco Emerging Lux-o-rente, die is geïntroduceerd in december 2012. Paul heeft meer dan negentien jaar ervaring in de financiële sector en heeft veel ervaring opgedaan op het gebied van opkomende markten, zowel aan de aankoopzijde als aan de verkoopzijde. Eerder was hij onder meer werkzaam als hoofd-portefeuillemanager van het Threadneedle Emerging Markets Bond-fonds en de afgelopen jaren was hij werkzaam bij HSBC Global Banking and Markets. Paul behaalde zijn MBA-titel aan de Warwick Business School.

Fondsmanager vertelt

Ondanks de huidige volatiliteit als gevolg van de sterkere Amerikaanse dollar en de hogere rente op Amerikaanse Treasuries, blijven de vooruitzichten voor de beleggingscategorie positief. Dit komt door de lage volatiliteit op de kernmarkten, de aantrekkende wereldwijde groei en de lage inflatie. De Fed is bezig het monetaire beleid te verkrappen, maar dit blijft een zeer geleidelijk proces. De ECB en de Bank of Japan handhaven hun ruime beleid door obligaties op te kopen. De belangrijkste wereldwijde risico’s waar we ons op blijven richten zijn de monetaire omstandigheden in de VS, die mogelijk sneller verkrappen dan verwacht, en de economische vertraging in China. Het risico in de VS wordt beperkt doordat er geen tekenen zijn van looninflatie. En het risico in China wordt beperkt doordat de Chinese overheid bereid en in staat is de groeidoelstellingen te realiseren. Op dit moment concluderen we dus dat deze risico’s waarschijnlijk geen bedreiging vormen voor het verbeterende fundamentele bottom-upplaatje in de meeste opkomende landen.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaalt u % aan onderliggende transactiekosten. Dat zijn de kosten die het fonds maakt voor het aan- en verkopen van posities.


Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen