Robeco Emerging Markets Equities F EUR

Deze gespreide portefeuille selecteert bedrijven in opkomende economieën op basis van hun gezonde bedrijfsmodel, waardering en groeivooruitzichten.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Emerging Markets Equities F EUR fonds?

Robeco Emerging Markets Equities is een veel gekozen fonds voor beleggen in opkomende landen. Robeco Emerging Markets Equities belegt wereldwijd in bedrijven in snelgroeiende en opkomende economieën. Het fonds richt zich op bedrijven die zowel een gezond bedrijfsmodel en solide groeivooruitzichten hebben als een aantrekkelijke waardering. Met dit fonds beleg je in een gespreide portefeuille van gemiddeld zo'n 100 tot 120 aandelen.

Wim-Hein Pals
Wim-Hein Pals
Fondsmanager sinds
De heer Pals, directeur, is hoofd Emerging Markets Equities bij Robeco. Tevens is hij fondsmanager van Robeco CGF Emerging Markets Equities. Van 1998 tot 2001 was Wim-Hein senior portefeuillemanager in opkomende Europese en Afrikaanse aandelen. Daarvoor was hij senior portefeuillemanager in opkomende Aziatische aandelen. Wim-Hein is sinds 1992 werkzaam als fondsmanager. Hij studeerde technische bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Wim-Hein is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute.

Fondsmanager vertelt

We denken dat de opkomende markten blijven profiteren van de wereldwijde omstandigheden. De wereldwijde groei is goed en het monetaire beleid is nog steeds ruim in Europa en Japan, terwijl de Fed de rente slechts geleidelijk verhoogt. De politiek in de ontwikkelde markten is nog steeds een risicofactor, maar tot nu toe is de regering-Trump wat betreft het handelsbeleid minder agressief geweest dan eerder werd gevreesd. In opkomende markten is de economische groei nog steeds aanzienlijk hoger dan in ontwikkelde markten. De groei in landen die grondstoffen exporteren (zoals Zuid-Afrika, Rusland en Brazilië) blijft zwak, maar is wel positief geworden. Over het algemeen is de inflatie stabiel, waardoor Brazilië en Rusland nu de rente kunnen verlagen, die behoorlijk hoog was. De belangrijkste risicofactoren zijn nog steeds de politiek (belangrijk voor de meeste opkomende landen) en het hoge en stijgende schuldniveau in China. De economische groei in China is sterk dit jaar, maar het kredietbeleid is onlangs verkrapt. De waarderingen zijn nog steeds aantrekkelijk – opkomende markten handelen met een korting van meer dan 25% ten opzichte van ontwikkelde markten – en er is sprake van een instroom naar wereldwijde aandelenfondsen die beleggen in opkomende markten.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen