Robeco Emerging Opportunities F EUR

Benut kansen in opkomende markten. De fondsmanagers van dit fonds selecteren aandelen van zowel grote als kleinere bedrijven.
Rendement afgelopen jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Emerging Opportunities F EUR fonds?

Robeco Emerging Opportunities Equities belegt wereldwijd in aandelen van opkomende markten en frontiermarkten (ontluikende opkomende markten). Bedrijven bieden daar meer mogelijkheden op een aantrekkelijk rendement. Aandelenselectie is gebaseerd op een unieke mix van fundamenteel en eigen onderzoek. Als zich aantrekkelijke kansen voordoen, maakt de flexibele portefeuilleconstructie van dit fonds het mogelijk om daar snel op te reageren.

Jaap van der Hart
Jaap van der Hart
Fondsmanager sinds
De heer Van der Hart, adjunctdirecteur, is senior portefeuillemanager bij Robeco en lid van het Emerging Markets-team. Hiervoor was hij portefeuillemanager van Robeco Eastern European Equities. Voor die tijd was hij senior portefeuillemanager van Robeco Latin American Equities bij Robeco. De heer Van der Hart studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Fondsmanager vertelt

Over het algemeen vinden we de wereldwijde omstandigheden gunstig voor opkomende markten. De wereldwijde economische groei is namelijk redelijk goed en de opkomende markten laten over de gehele linie een sterke exportgroei zien. Het monetaire beleid in Europa en Japan is nog steeds ruim, terwijl de Fed de rente slechts geleidelijk verhoogt. In opkomende markten is de economische groei nog steeds aanzienlijk hoger dan in ontwikkelde markten. In de meeste landen is de inflatie stabiel of aan het dalen. Hierdoor kunnen Brazilië en Rusland de rente, die behoorlijk hoog was, nu flink verlagen. De belangrijkste risicofactoren zijn nog steeds de politiek (belangrijk voor de meeste opkomende landen) en het hoge en stijgende schuldniveau in China. Er zijn meer gunstige factoren voor de opkomende markten. De winstverwachtingen verbeteren, de waarderingen zijn nog steeds aantrekkelijk – opkomende markten handelen met een korting van circa 25% ten opzichte van ontwikkelde markten – en er blijft sprake van een instroom naar wereldwijde aandelenfondsen die beleggen in opkomende markten.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen