Robeco Global Industrial Innovation Equities F EUR

Investeer met Robeco Global Industrial Innovation Equities in industriële innovatie. Dit fonds belegt in succesvolle bedrijven die werken aan de industrie van de toekomst.
Nog geen rendements historie
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Global Industrial Innovation Equities F EUR fonds?

Aandelenfonds Robeco Global Industrial Innovation Equities belegt in 40-60 bedrijven die werken aan de industrie van de toekomst. Je belegt in robots, digitale productie, energietransitie en cyberveiligheid. Wat deze bedrijven met elkaar gemeen hebben? Ze profiteren van structurele trends en zijn wereldwijd actief in sectoren die de komende jaren nog veel groei beloven.

Henk Grootveld & Marco van Lent
Henk Grootveld & Marco van Lent
Fondsmanager sinds
Henk Grootveld, Executive Vice President, is hoofd van het Trends Investing Equity team. Hij is sinds november 2013 manager van Robeco Global Growth Trends en sinds 2009 manager van Rolinco. Henk Grootveld kwam in 2001 in dienst bij Robeco en is hoofd geweest van het Financials team, hoofd van het European team, hoofd van het Consumer Staples team en lid van het North American Equity team. Voordat hij bij Robeco in dienst kwam, werkte Henk Grootveld twee jaar als portefeuillemanager Europese aandelen bij Aegon Asset Management en bij ING Barings als Equity Strategist. Henk studeerde operations research en econometrie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Marco van Lent maakt sinds december 2010 deel uit van het Robeco Trends Investing Equity team en is sinds november 2013 portefeuillemanager van Robeco Global Growth Trends en Rolinco. Daarvoor was hij portefeuillemanager van Robeco Infrastructure Equities. Hij kwam in oktober 2007 in dienst bij Robeco om twee Europese aandelenfondsen mede te beheren. Hij begon zijn carrière in de beleggingsindustrie in 1985 als analist/strateeg aan de verkoopzijde. In 1996 werd hij portefeuillemanager bij Van Spaendonck Asset Management. Daarna kwam hij in 1999 als senior portefeuillemanager European Equities in dienst bij Philips Investment Management. Vervolgens ging hij aan het werk bij Van Lanschot Asset Management om het Van Lanschot European Equity Fund te beheren met behulp van de high-conviction investment strategy die hij mede heeft ontwikkeld bij Philips Investment Management. Na de overname van Kempen Capital Management door Van Lanschot werkte hij zes maanden bij Kempen Capital Management waar hij Europese aandelenmandaten beheerde. Marco studeerde bedrijfseconomie en finance aan de Universiteit van Tilburg.

Fondsmanager vertelt

De wereld omarmt op dit moment Industry 4.0. In deze fase leidt de integratie van Cyber-Physical Systems tot grote veranderingen in productieprocessen. Nieuwe ontwikkelingen in robots, automatiseringstechnieken, in combinatie met exponentiële progressie op het gebied van digitalisering, maken slimmere productie mogelijk. Dankzij geavanceerde productiesystemen en self-sensing wordt intelligente optimalisatie mogelijk in elk aspect van het productieproces. Dit verkort de cyclus voor research & development, verhoogt de productiviteit en productkwaliteit en verlaagt de kosten. Met de selectie van de trends ‘robotica’ en ‘digitale productie’ verwachten we maximaal te kunnen profiteren van het bovenstaande proces. Bedrijven die actief zijn in dit segment moeten in staat zijn een sterke groei te genereren die boven de bbp-groei ligt. Daarnaast hebben we twee andere trends geselecteerd die ook invloed hebben op de productiekant en sterke groei laten zien, maar meer ondersteunend van aard zijn: ‘energietransitie’ en ‘cyberveiligheid’. Met de selectie van deze vier trends denken we de stabiliteit van het fonds te verhogen, omdat de beta lager is dan in een fonds dat is gericht op slechts één trend.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen