Robeco Global Stars Equities Fund - EUR G

Nederlands oudste beleggingsfonds (voormalig Robeco EUR G) belegt wereldwijd in een geconcentreerde portefeuille van slechts 30 tot 40 grote, gerenommeerde bedrijven die voornamelijk actief zijn in de consumentensector, technologie en gezondheidszorg.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Global Stars Equities Fund - EUR G fonds?

Nederlands oudste, wereldwijd beleggende aandelenfonds heeft begin 2017 zijn naam (voormalig Robeco EUR G) en beleggingsbeleid aangepast. Het aantal bedrijven is teruggebracht naar circa 30 tot 40 posities. De aandelen worden via een speciaal waarderingsmodel geselecteerd op basis van hun potentiële waardestijging, aantrekkelijke waardering, in combinatie met duurzaamheidsfactoren. De beleggingsfilosofie van dit fonds is gebaseerd op de overtuiging dat beleggers met een kortetermijnvisie de waarde onderschatten die bedrijven op lange termijn kunnen creëren.

Jan Keuppens, Michiel Plakman, CFA
Jan Keuppens, Michiel Plakman, CFA
Fondsmanager sinds
Jan Keuppens, Executive Director, is hoofd van het Global Equities-team. Voordat hij in 2005 bij Robeco in dienst kwam, werkte hij als portefeuillemanager voor Quest Management, AXA IM en Corluy & Co. Jan Keuppens begon zijn carrière in de beleggingssector in 1997. Hij studeerde toegepaste economische wetenschappen aan de Universiteit van Leuven. Michiel Plakman is portefeuillemanager van Robeco Global Stars Equities Fund NV. Verder is hij mede-portefeuillemanager van het Global Stars-fonds. Hiervoor was hij binnen het TMT-team verantwoordelijk voor het beheren van Robeco IT Equities. Voordat Michiel in 1999 bij Robeco in dienst kwam, werkte hij twee jaar als portefeuillemanager Japan bij Achmea Global Investors (PVF Pensioenen). Daarvoor werkte hij van 1995 tot 1997 als portefeuillemanager Europese aandelen bij Pensioenfonds KPN. Michiel studeerde econometrie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en hij is CFA-charterholder.

Fondsmanager vertelt

Aangezien de economische en monetaire omstandigheden blijven normaliseren, zullen de wereldwijde aandelenmarkten steeds meer worden gedreven door bedrijfsfundamentals in plaats van door top-downoverwegingen. De wereldwijde groeivooruitzichten blijven positief, omdat economische indicatoren voor de meeste regio's wijzen op solide groei. De stimuleringsmaatregelen van China hebben de groei gestabiliseerd op een relatief bescheiden niveau. De autoriteiten lijken hun aandacht nu te verschuiven naar het aanpakken van structurele onevenwichtigheden in de economie. Maar de Chinese regering is nu wat terughoudender met uitgaven en banken verstrekken minder makkelijk nieuwe hypotheken. De huidige hoge waarderingen in de VS kunnen een aanwijzing zijn voor lagere aandelenrendementen in de nabije toekomst. De winstprognoses zijn gemengd, met gematigder verwachtingen voor 2017 voor de VS dan voor Europa, opkomend Azië en Japan. Hier kan in 2018 verandering in komen als de geplande belastinghervormingen worden doorgevoerd. Deze zullen een positief effect hebben op winstcijfers van Amerikaanse bedrijven.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen