Robeco Global Total Return Bond Fund FH EUR

Speel snel in op rente- en valutabewegingen, dankzij de flexibiliteit die de fondsmanager heeft om te beleggen in staats- en bedrijfsobligaties wereldwijd.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Global Total Return Bond Fund FH EUR fonds?

Robeco Global Total Return Bond belegt wereldwijd in bedrijfs- en staatsobligaties. Het zeer ervaren team van fondsmanagers zet zich in om een zo aantrekkelijk mogelijk rendement te behalen. Dankzij de flexibele portefeuilleconstructie hebben zij de vrijheid om snel in te spelen op kansen die zich voordoen in verschillende markten, waar en wanneer dan ook. Deze methode zorgt sinds 1974 voor solide resultaten.

Kommer van Trigt
Kommer van Trigt
Fondsmanager sinds
Kommer van Trigt, Managing Director, is portefeuillemanager van het Robeco Global Total Return Bond Fund en hoofd van het Global Fixed Income Macro-team van Robeco. Dit team is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van rente-, valuta- en vastrentende strategieën over verschillende beleggingscategorieën voor schuldpapier uit zowel opkomende als ontwikkelde landen. Voordat hij in 1997 bij Robeco in dienst kwam, werkte Kommer twee jaar bij De Nederlandsche Bank. Kommer begon zijn carrière in de beleggingssector in 1995. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Fondsmanager vertelt

De huidige economische omgeving wordt gekenmerkt door een gezonde groei en bescheiden inflatie. Geleidelijk neemt het aantal centrale banken toe die zijn begonnen het monetaire beleid te verkrappen. Afgelopen maand konden we de Bank of England toevoegen aan die lijst. Toch gaat de verkrapping heel geleidelijk. We verwachten dat de combinatie van geleidelijke verkrapping en bescheiden inflatie zal leiden tot een afvlakkende yield curve, een verkrapping van de spreads in de Europese periferie en een kleinere spread tussen Amerikaanse Treasuries en Duitse Bunds. De markt voor investmentgradecredits blijft goed presteren. Nu het beleid van de ECB is verlengd tot ruim in 2018, blijft de technische ondersteuning van in ieder geval de Europese obligatiemarkt bestaan. We maken ons echter wel zorgen over de zelfgenoegzaamheid op de markt over politieke gebeurtenissen, grondstoffenprijzen of kredietkwesties. Op de highyieldmarkt zien we een steeds meer credits met een lage rating in de problemen komen. Voor opkomende schuldmarkten in lokale valuta's zijn de waardering ten opzichte van de eigen historische waarderingen en ten opzichte van andere beleggingscategorieën in onze ogen aantrekkelijk. Zolang de wereldwijde inflatie zwak blijft, blijft daar volgens ons meer opwaarts potentieel bestaan.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaalt u % aan onderliggende transactiekosten. Dat zijn de kosten die het fonds maakt voor het aan- en verkopen van posities.


Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen