Robeco High Dividend Property Equities C EUR

Profiteer van wereldwijde trends in vastgoed. Beleg in duurzame kantoorpanden en winkelcentra op toplocaties. Dit fonds streeft naar een hoge dividenduitkering.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco High Dividend Property Equities C EUR fonds?

Robeco High Dividend Property Equities identificeert sterke wereldwijde trends in de vastgoedsector. Binnen deze trends richt dit fonds zich op ondernemingen met de beste vooruitzichten binnen de sector: van datacenters tot testcentra voor de medische sector. De fondsmanagers maken gebruik van zorgvuldig ontwikkelde modellen om aandelen te kiezen met goede winstverwachtingen en aantrekkelijke waarderingen. Keert dividend uit.

Folmer Pietersma, Christian Vondenbusch
Folmer Pietersma, Christian Vondenbusch
Fondsmanager sinds
De heer Folmer Pietersma, CeFA, is portefeuillemanager bij Robeco en lid van het Financials & Property-team. Voordat hij in 2007 bij Robeco in dienst kwam, werkte Folmer bij ABN AMRO Asset Management als financieel analist. Hij begon zijn carrière als effectenhandelaar bij ABN AMRO's grootzakelijke divisie. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Tilburg. In 2001 behaalde hij de graad Master of Financial Analysis (Vrije Universiteit Amsterdam) en verkreeg hij zijn CeFA-registratie. De heer Christian Vondenbusch, CFA, is lid van het Financials & Property Team. Samen met portefeuillemanager Folmer Pietersma is hij portefeuillemanager van Robeco Property Equities en samen met portefeuillemanager Henk Grootveld is hij sinds januari 2005 ook verantwoordelijk voor het fonds Robeco Hollands Bezit. Hiervoor werkte hij onder andere als portefeuillemanager binnen het Financial Equities- en het European Equities-team. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1999 bij Robeco. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Maastricht en hij is CFA Charterholder.

Fondsmanager vertelt

Met een dividendrendement van 3,7% blijft de wereldwijde vastgoedsector een aantrekkelijke beleggingscategorie voor inkomensgerichte beleggers. In ontwikkelde markten zijn de fundamentals nog steeds sterk, met winstgroeicijfers voor 2016-2018 (geschat) rond de 5%. Aangezien de uitbetalingsratio's toenemen, verwachten we dat de dividenden ook zullen stijgen. Het totale vreemde vermogen voor de genoteerde sector is gematigd, met een gemiddelde nettoschuld/bedrijfswaarde van nog geen 30% en een nettoschuld/ebitda van zo’n 6,0x. Na een solide performance van 7% in 2016 blijven we neutraal over het waarderingsniveau van de sector. Vastgoedaandelen handelen momenteel met een korting van net onder de 10% ten opzichte van de intrinsieke waarde. Relatief gezien ligt de koers-winstverhouding van vastgoedaandelen ten opzichte van wereldwijde aandelen in lijn met het historische gemiddelde van 0,9x. Zoals we al zagen in 2013 en eind 2016 blijft de performance van de sector kwetsbaar voor bewegingen van de korte rente, omdat de Fed waarschijnlijk de rente gaat verhogen in 2017. Het effect is sterk afhankelijk van de onderliggende reden van de renteontwikkeling en de richting van de rentecurve. De cap-rate spreads ten opzichte van de lokale 10-jaarsrente op obligaties liggen echter nog steeds boven het historische gemiddelde.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen