Robeco Hollands Bezit - EUR G

Investeer in herkenbare Nederlandse bedrijven, of ondernemingen die zijn genoteerd aan een Nederlandse effectenbeurs. Dit fonds keert dividend uit.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Hollands Bezit - EUR G fonds?

Robeco Hollands Bezit belegt in Nederlandse bedrijven en in ondernemingen met een Nederlandse beursnotering. Doordat het fonds belegt in verschillende sectoren worden de risico's gespreid. De fondsmanagers maken gebruik van zorgvuldig door Robeco ontwikkelde rekenmodellen om aandelen te kiezen met goede winstverwachtingen en aantrekkelijke waarderingen.

Christian Vondenbusch CFA & Steef Bergakker
Christian Vondenbusch CFA & Steef Bergakker
Fondsmanager sinds
Christian Vondenbusch maakt deel uit van Robeco's Trends Investing-team en hij is portefeuillemanager van Robeco Hollands Bezit en Robeco Property Equities. Sinds januari 2005 maakt hij deel uit van het beleggingsteam voor Hollands Bezit. Daarnaast maakt hij ook deel uit van het Financials & Property-team. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1999 bij Robeco. Hij studeerde economie aan de Universiteit van Maastricht en hij is CFA Charterholder. Steef Bergakker maakt deel uit van Robeco's Trends Investing-team en hij is portefeuillemanager van Robeco Hollands Bezit. Daarvoor was hij portefeuillemanager van Robeco Infrastructure Equities. Voordat hij in 2008 bij Robeco in dienst kwam, bekleedde Steef verschillende functies bij IRIS (Institute for Research and Investment Services), het voormalige gezamenlijke onderzoeksinstituut van Robeco en Rabobank. Van 1998 tot en met 2008 werkte hij als hoofd van IRIS Equity Research en daarvoor werkte hij acht jaar als aandelenanalist. Steef begon zijn carrière in de beleggingssector in 1990 als junior analist bij Robeco. Hij studeerde monetaire economie en financiering & beleggingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Fondsmanager vertelt

Hoewel de impact van de Brexit op de lange termijn negatieve gevolgen kan hebben voor de groei in Europa, is het economische momentum voor de korte termijn duidelijk positief. Gezien de positieve economische achtergrond verbeteren de winstverwachtingen. En ondanks de indrukwekkende rally denken we nog steeds dat de risico-rendementsverhouding voor Nederlandse aandelen positief is. De waarderingen blijven redelijk, gezien de gezonde winstgroei en de nog steeds ultralage rente. Bovendien zijn de meeste bedrijven financieel nog steeds gezond.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen