Robeco Multi Asset Growth G EUR

Mixfonds met een hoge risico- en rendementsverwachting. Beleg in een mix van aandelen, obligaties, alternatieve beleggingen en spaargeld. Keert dividend uit.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco Multi Asset Growth G EUR fonds?

Met Robeco Multi Asset Growth beleg je wereldwijd in voornamelijk aandelen, en voor een beperkt deel in obligaties, alternatieve beleggingen en spaargeld. Dit fonds heeft een hoge risico- en rendementsverwachting en keert dividend uit.

Lukas Daalder, Ruud van Suijdam, JeroenBlokland
Lukas Daalder, Ruud van Suijdam, JeroenBlokland
Fondsmanager sinds
Lukas Daalder is sinds november 2011 senior portefeuillemanager binnen het Global Allocations team van Robeco. Lukas kwam in 2009 bij Robeco in dienst als beleggingsstrateeg. Voordat hij bij Robeco in dienst kwam, werkte hij drie jaar als strateeg bij IMC Market Makers. Daarvoor was hij vijf jaar lang hoofd Research bij Bank Oyens van Eeghen. Lukas begon zijn carrière in 1992. In de periode van 1992 tot 2001 was hij als strateeg/econoom werkzaam bij verschillende bedrijven, waaronder FELIX & co, Rabobank Nederland, Rabobank International en Amstgeld. Lukas studeerde economie aan de Universiteit van Amsterdam. De heer Van Suijdam is sinds juni 2011 werkzaam bij Robeco als Portfolio Manager Global Allocation. Ruud heeft van oktober 2007 tot juni 2011 gewerkt bij Rabobank Nederland als Analyst/ Productmanager voor beleggingsfondsen. Voor die tijd heeft hij functies gehad bij IRIS, het onafhankelijke onderzoeksinstituut van Robeco en Rabobank, als Investment Analyst en bij Rabobank als Investment Advisor. Ruud heeft financiële bedrijfseconomie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. De heer Jeroen Blokland werkt bij Robeco als portefeuille manager binnen het Robeco Global Allocation team. Jeroen is portefeuille manager van Robeco Pension Return Portfolio sinds de start in maart 2012. Voordat hij toetrad tot het Robeco Global Allocation team, werkte Jeroen sinds 2005 als beleggingsstrateeg bij IRIS, het onafhankelijke onderzoeksinstituut van Robeco en Rabobank. Voor die tijd was hij asset manager en beleggingsstrateeg bij Interpolis, waar hij zijn carrière in 2002 begon. Jeroen studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Fondsmanager vertelt

In de huidige omgeving lijken de risico's genegeerd te worden. We kunnen een uitvoerige lijst met alle risico's geven, zoals: Noord-Korea, moeilijke Brexit-onderhandelingen, zeer hoge waarderingen van vooral Amerikaanse aandelen of centrale banken die zich terugtrekken uit de markt. Desondanks blijven beleggers aandelen kopen. Aangezien ook de seizoensfactor een positieve bijdrage levert en we op korte termijn geen economische achteruitgang zien, hebben we onze weging in aandelen in de portefeuille vergroot naar bovengemiddeld. In onze ogen zijn Europese en Aziatische aandelen het aantrekkelijkst. Binnen obligaties is schuldpapier van opkomende markten de enige categorie die een behoorlijk rendement genereert. Daarom hebben we de weging in de portefeuille vergroot. Staatsobligaties hebben een benedengemiddelde weging, net als highyieldobligaties. Van deze laatste hebben we de weging verkleind, omdat het risiconiveau te hoog is geworden.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen