Robeco New World Financials Equities F EUR

Investeer in de financiële wereld van nu én van de toekomst: beleg in grote banken en verzekeraars en in jonge en innovatieve Fintech-bedrijven.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco New World Financials Equities F EUR fonds?

Robeco New World Financials Equities belegt wereldwijd in bedrijven in de financiële sector, zoals banken, verzekeraars en vermogenbeheerders. Een eigen analysemodel wordt gebruikt om aandelen met goede winstvooruitzichten en aantrekkelijke waarderingen te selecteren. Dit fonds richt zich op aantrekkelijke langetermijntrends, zoals financiën in opkomende markten, digitalisering van de financiële sector en financiën voor ouderen.

Patrick Lemmens
Patrick Lemmens
Fondsmanager sinds
De heer Patrick Lemmens is senior portefeuillemanager en hoofd portefeuillemanager van Robeco New World Financials Equities. Hij is verantwoordelijk voor dit fonds sinds oktober 2008. Voordat hij in 2008 bij Robeco in dienst kwam, heeft Patrick vijf jaar bij ABN AMRO Asset Management gewerkt als hoofd portefeuillemanager en negen jaar als Senior Investment Analyst. Beide functies lagen op het gebied van Global Financials. Hij was verantwoordelijk voor het beheer van het ABN AMRO Financials Fund van oktober 2003 tot december 2007. Patrick begon zijn carrière in de beleggingssector in 1993. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is CEFA Charterholder vanaf 1995. Hij is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute.

Fondsmanager vertelt

Nu we het einde van 2017 naderen, bevinden we ons in een markt met een volatiliteit die van een zeer laag niveau weer langzaam stijgt, met een relatief vlakke yield curve. De rente is historisch gezien laag en ook de creditspreads zijn aanzienlijk verkrapt. Financials met een hoog dividendrendement of de hoop op verhogingen van het dividend / terugkoop van aandelen zorgen voor hogere waarderingen, omdat beleggers op zoek zijn naar rendement. Maar er zijn nog steeds veel aantrekkelijk geprijsde financials. Dit zijn vaak financials die minder dividend uitkeren en meer gericht zijn op groei, of namen die beleggers vermijden omdat ze niet geloven in de capaciteit voor een sterke cashflow en het uitkeren van dividend. Aandelen op het gebied van financiële technologie worden meestal hoger gewaardeerd, maar hebben ook een winstgroei die deze waarderingen rechtvaardigt. Dus wat gaat er gebeuren in 2018? We verwachten een stijging van de korte en de lange rente in de VS, terwijl de lange rente elders zal stijgen omdat de kwantitatieve verruiming over de gehele wereld wordt afgebouwd of zelfs gestopt. De creditspreads zijn waarschijnlijk te krap, maar zo land de kredietkwaliteit sterk blijft, zullen de spreads slechts geleidelijk oplopen. De aandelenmarkten worden waarschijnlijk volatieler en de aandelenselectie blijft belangrijk, omdat aandelen kunnen stijgen door de winstgroei.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen