Robeco New World Financials Equities F EUR

Investeer in de financiële wereld van nu én van de toekomst: beleg in grote banken en verzekeraars en in jonge en innovatieve Fintech-bedrijven.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco New World Financials Equities F EUR fonds?

Robeco New World Financials Equities belegt wereldwijd in bedrijven in de financiële sector, zoals banken, verzekeraars en vermogenbeheerders. Een eigen analysemodel wordt gebruikt om aandelen met goede winstvooruitzichten en aantrekkelijke waarderingen te selecteren. Dit fonds richt zich op aantrekkelijke langetermijntrends, zoals financiën in opkomende markten, digitalisering van de financiële sector en financiën voor ouderen.

Patrick Lemmens
Patrick Lemmens
Fondsmanager sinds
De heer Patrick Lemmens is senior portefeuillemanager en hoofd portefeuillemanager van Robeco New World Financials Equities. Hij is verantwoordelijk voor dit fonds sinds oktober 2008. Voordat hij in 2008 bij Robeco in dienst kwam, heeft Patrick vijf jaar bij ABN AMRO Asset Management gewerkt als hoofd portefeuillemanager en negen jaar als Senior Investment Analyst. Beide functies lagen op het gebied van Global Financials. Hij was verantwoordelijk voor het beheer van het ABN AMRO Financials Fund van oktober 2003 tot december 2007. Patrick begon zijn carrière in de beleggingssector in 1993. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is CEFA Charterholder vanaf 1995. Hij is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute.

Fondsmanager vertelt

In een omgeving met veelal sterk overgewaardeerde aandelen blijft de financiële sector aantrekkelijk geprijsd voor een verbeterende yield curve, met een stijgende lange rente en een iets hogere korte rente. Dit is vooral gunstig voor verzekeraars, terwijl het de vooruitzichten voor banken maar iets verhoogd. In de meeste ontwikkelde markten hebben banken de voordelen van een hogere rente namelijk al ruimschoots ingeprijsd. Dat zorgt er echter niet voor dat er een einde komt aan de huidige instroom naar de financiële sector en veel banken. We houden liever vast aan ons beleggingsproces door op zoek te gaan naar de beste relatieve groei bij een redelijke waardering. Hoewel de (Europese) politiek op dit moment geen invloed heeft op de financiële markten, realiseren we ons goed dat de combinatie van hoge waarderingen en politieke onzekerheid maar zo een einde kan maken aan de huidige situatie waarin markten blij zijn met de wereldwijde groei en de stijgende rente. De Fed lijkt het geen probleem te vinden dat de inflatie hardnekkig laag blijft. Beleggen in banken (uit ontwikkelde markten) alleen maar omdat de rente stijgt, is in onze ogen dan ook niet de juiste handelswijze. Wij proberen zo goed mogelijk gebruik te maken van de correcties als we denken dat ze niet terecht zijn en (extra) kansen bieden.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen