Robeco QI Asia-Pacific Active Equities F EUR

Benut kansen in landen als Australië, China en Korea. Aandelen worden via een computermodel geselecteerd op basis van hun waardering, bedrijfsmodel of koersmomentum.
Rendement afgelopen jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco QI Asia-Pacific Active Equities F EUR fonds?

Robeco QI Asia-Pacific Active Equities belegt in aandelen van bedrijven in landen als Australië, China, Korea en Taiwan. Met dit fonds belegt je in een mix van ontwikkelde en opkomende economieën. Een beproefd computermodel van Robeco selecteert de posities. Daardoor baseer je je niet op menselijke emoties, maar op de data.

Tim Dröge, Wilma de Groot
Tim Dröge, Wilma de Groot
Fondsmanager sinds
Tim Dröge is senior portefeuillemanager bij Robeco en sinds 2006 lid van het Quantitative Equities-team. Hij begon zijn carrière in de beleggingsindustrie bij Robeco in 1999 als account manager institutional clients. In 2001 werd hij portefeuillemanager Balanced Investments. Hij studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Wilma de Groot is portefeuillemanager binnen het Quantitative Equities-team. Zij richt zich vooral op Robeco's kwantitatieve strategieën voor opkomende markten. Ze is gespecialiseerd in kwantitatieve aandelenselectie en portefeuilleopbouw. Wilma de Groot trad in 2001 in dienst bij Robeco als researcher. Publicaties van haar hand zijn verschenen in het Journal of Banking and Finance, Financial Analysts Journal and VBA Journaal en zij is gastdocente bij verschillende universiteiten. Wilma de Groot heeft econometrie gestudeerd aan de universiteit van Tilburg en is een CFA-charterholder.

Fondsmanager vertelt

Het fonds volgt een bottom-up gedreven beleggingsstrategie om binnen een tracking-errorbudget exposure te krijgen naar de bewezen rendementsfactoren value, quality en momentum. De doelstelling van het fonds is het behalen van een beter rendement dan de index door een goed gespreide exposure te verkrijgen naar een geïntegreerd multifactor-aandelenselectiemodel. Onze beleggingsbenadering is gebaseerd op ons sterke vertrouwen in behavioral finance. Het maakt gebruik van de systematische identificatie en exploitatie van marktinefficiënties die ontstaan als gevolg van voorspelbare patronen in het gedrag van beleggers. Ons geïntegreerde risicobeheeronderzoek is gericht op het naar een hoger niveau brengen van bewezen factoren. We passen geïntegreerde risicobeheertechnieken aan het begin van het proces toe: bij de definitie van onze variabelen binnen het aandelenselectiemodel. Het eigen portefeuilleopbouwalgoritme van Robeco is volledig transparant en beoogt de exposure naar het voorspellende vermogen van het aandelenselectiemodel te optimaliseren en tegelijkertijd onnodige omzet en transactiekosten te vermijden. Vergeleken met de index wordt de hieruit voortvloeiende portefeuille gekenmerkt door aantrekkelijke waarderingen, hogere kwaliteit, sterk koersmomentum en positieve herzieningen van analisten.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen