Robeco QI Emerging Markets Dynamic Duration C EUR

Een slimme combinatie van pro-actief inspelen op rentebewegingen en beleggen in staatsobligaties van opkomende regio's zoals Latijns-Amerika en Oost-Europa.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco QI Emerging Markets Dynamic Duration C EUR fonds?

Robeco QI Emerging Markets Dynamic Duration belegt voornamelijk in staatsobligaties van opkomende landen wereldwijd. Het fonds gebruikt een beproefd eigen model met een voorspellend vermogen voor de richting van de obligatiemarkten. Op basis hiervan kan de rentegevoeligheid snel worden aangepast, zodat het fonds maximaal profiteert van de actuele marktvooruitzichten. Het valutarisico voor dit fonds kan worden afgedekt, waardoor je geen risico loopt bij koersschommelingen.

Johan Duyvesteyn
Johan Duyvesteyn
Fondsmanager sinds
De heer Johan Duyvesteyn is portefeuillemanager en quantitative researcher bij Robeco. Johan is sinds 1999 werkzaam in de beleggingswereld en bij Robeco. Hij begon zijn carrière als researcher. Zijn vakgebieden zijn timing op de staatsobligatiemarkt, duurzaamheid van landen en schuldpapier uit opkomende markten. Johan heeft meerdere artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke financiële tijdschriften, waaronder Journal of Empirical Finance, Journal of Banking and Finance en Journal of Fixed Income. Johan is gepromoveerd in Finance en studeerde financiële econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Sinds 2005 is hij CFA Charterholder en hij is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute.

Fondsmanager vertelt

Het durationbeleid van het fonds wordt volledig ingegeven door de uitkomsten van ons eigen kwantitatieve durationmodel. De belangrijkste redenen voor de onderwegingen in Turkije en Mexico zijn de negatieve variabelen voor economische groei en waardering. De positieve trend- en seizoensvariabele zijn de belangrijkste redenen voor de overweging in Brazilië, Colombia, Maleisië, Thailand, Zuid-Korea, Polen en India. Voor Brazilië en Colombia is vooral de variabele voor monetair beleid positief, terwijl voor India de waarderingsvariabele positief is.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen